Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης) σε 114 δ/ντές /ντριες και προϊστάμενες /νους σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ τους, αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που:

  1. Αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό
  2. Υπερβαίνει τα όρια εξουσίας των θεσμικών οργάνων
  3. Καταπατά νομοθετικά άρθρα του συντάγματος όπου προβλέπουν ότι οι ποινές αποδίδονται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα
  4. Σπείρει την τρομοκρατία μέσω του εκφοβισμού

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει τις κυρώσεις εναντίον των συναδέλφων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους/στις 114 διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες /νους και καλεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο των κυρώσεων ενάντια σε απεργούς. Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο/ισσα που αντιστέκεται στην αξιολόγηση μέσω των «ενιαίων κειμένων» είτε μέσω της απεργίας-αποχής. Όσο κι αν το Υ.ΠΑΙ.Θ. κινείται στον δρόμο του εκφοβισμού και των αυθαίρετων οδηγιών εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ. Ο αγώνας μας, αξιοποιώντας όλες τις μορφές (ενιαία κείμενα ΔΟΕ, απεργία-αποχή) έχει αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα καμία από τις επιδιώξεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν έχει υλοποιηθεί.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

  • Να πάρει σαφή θέση και να στηρίξει έμπρακτα συνδικαλιστικά, νομικά, κάθε συνάδελφο που αντιστάθηκε στην αξιολόγηση με όποιο τρόπο και όποια μορφή
  • Να υπερασπιστεί, ως οφείλει, τους διωκόμενους συναδέλφους
  • Να μη διαπραγματευτεί το δικαίωμα στην απεργία και
  • Να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση των ποινών
Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *