Παρακολουθείστε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μ.μ. την πρώτη ημερίδα της ΔΟΕ που αφορά στον άξονα 2 (Φοίτηση-σχολική διαρροή)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δεύτερη χρονιά του αγώνα του κλάδου για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση που προωθείται από τους αντιδραστικούς νόμους της αξιολόγησης, 4692/20 και 4823/21.

Στο πλαίσιο του αγώνα, το επόμενο τρίμηνο (έως τις αρχές Μαΐου) θα υλοποιηθούν οι κεντρικές δράσεις που έχει αναγγείλει η Δ.Ο.Ε. και έχουν ήδη αναρτηθεί μέσω των ενιαίων κειμένων. Για τις δράσεις αυτές θα εκδοθεί από την Ομοσπονδία αναλυτικό Πρόγραμμα κατά άξονα, ώστε να υπάρχει σε όλες και όλους συνολική εικόνα, που θα διευκολύνει τη συμμετοχή και την παρακολούθησή τους.

Η πρώτη κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μ.μ. και αφορά στον άξονα 2 (Φοίτηση – σχολική διαρροή), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης: «Σχολική διαρροή και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί

στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/-_8ZO2Iqy08

Το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης της Ομοσπονδίας, με στόχο να εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, να τεκμηριώσει τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Η συμμετοχή όλων μας στις κεντρικές δράσεις είναι αναγκαία και σημαντική προκειμένου να κατοχυρώσουμε την απάντησή μας και να αναδείξουμε τα προβλήματα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας το μέτωπο της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

Αργύρης Κυρίδης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Μεθόδων Κοινωνικής Έρευνας, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.

Σπύρος Σούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.

Παύλος Χαραμής, εκπαιδευτικός και ερευνητής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρχικές εισηγήσεις από τους ομιλητές. Κατά τη διάρκειά τους θα τίθενται ερωτήματα ή σχόλια σε ειδική φόρμα, τα οποία θα ομαδοποιηθούν και θα τεθούν στους ομιλητές.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.