8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ «Δεν είμαστε όλες λείπουν οι δολοφονημένες»

Η 8η Μαρτίου δεν είναι μέρα προσφορών, δεν είναι μέρα ανταλλαγής ευχών για «Χρόνια Πολλά», ούτε μέρα που χαρίζουμε λουλούδια!

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα-σταθμός για την πάλη των γυναικών κατά των έμφυλων διακρίσεων!

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης των γυναικείων αγώνων του παρελθόντος!

Οι κινητοποιήσεις και εντυπωσιακές απεργίες των γυναικών από την Τσιάπας ως τη Ροζάβα, από την Ισπανία μέχρι την Αργεντινή, από την Αμερική, την Τουρκία μέχρι την Ιρλανδία κι από την Πολωνία μέχρι την Ινδία, τα τελευταία χρόνια, έχουν ξαναφέρει στην επικαιρότητα την πάλη των γυναικών.
Στην «προηγμένη» εποχή μας και στην «πολιτισμένη» δύση…

  • Δολοφονούνται γυναίκες επειδή είναι γυναίκες (γυναικοκτονίες)
  • Σκοτώνονται, πνίγονται ή τραυματίζονται τα παιδιά τους γιατί είναι εργαζόμενες και δεν έχουν που να τα αφήσουν
  • Υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση και σεξιστικά σχόλια στο σπίτι και στη δουλειά
  • Δέχονται εκβιαστικά «διλήμματα» ανάμεσα στο παιδί και τη δουλειά
  • Υποκαθιστούν όλες τις κρατικές ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, σε σχολεία, σε δομές υγείας αναλαμβάνοντας τη φροντίδα παιδιών, γονιών, ανέργων της οικογένειας, χωρίς δημόσιες υποστηρικτικές δομές

Και αυτή η κατάσταση θεωρείται «φυσιολογική»!

Ο αγώνας των γυναικών για την απελευθέρωσή τους από τα δεσµά τής εκμετάλλευσης και καταπίεσης είναι αναπόσπαστο κοµµάτι των εργατικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής μας για την κοινωνική απελευθέρωση και χειραφέτηση, για έναν κόσµο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που βιώνουν την επισφάλεια κάθε μέρα, στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που υπερασπίζονται τις γειτονιές τους, στις μετανάστριες και τους μετανάστες και τα ΛΟΑΤΚΙ υποκείμενα.

Γιατί όλοι και όλες αυτές που αγωνίζονται για μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια είναι κομμάτι μας και εμείς είμαστε κομμάτι τους.

Δεν ξεχνάμε τα σώματα των χαμένων γυναικών, όλες δολοφονημένες από τον πατέρα, τον σύζυγο, τον γνωστό ή τον άγνωστο βιαστή.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.