ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Πρόεδρο του Συλλόγου Π.Ε. Αριστοτέλης

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καλλιθέας- Μοσχάτου αφού έλαβε υπόψη του:

  1. Το ψήφισμα (13-11-2022) του Συλλόγου Αριστοτέλης με  θέμα «Καταγγελία για απόπειρα εκφοβισμού με την απειλή μήνυσης από φερόμενη δικηγόρο εκπρόσωπο της ΔΙΠΕ Δράμας», όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Δήμητρα Τάσσου, Πρόεδρος του Αριστοτέλη και μέχρι πέρσι στο Συντονιστικό των αναπληρωτών δέχτηκε επώνυμο «απειλητικό» τηλεφώνημα από μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη Διεύθυνση Δράμας. Της ζητήθηκε να αποσύρει άμεσα την καταγγελία για τις πρακτικές της ΔΙΠΕ Δράμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού, διαφορετικά θα προχωρήσει σε μηνύσεις»,
  2. Την ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με θέμα «Καταγγελία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δράμας»,

Αποφασίζει τα παρακάτω:

Α. Καταδικάζει την «προκλητική αυτή πράξη της διοίκησης» σε βάρος της συναδέλφου και εκφράζει την αμέριστη και ολόψυχη αλληλεγγύη του στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αριστοτέλη Δήμητρα Τάσσου. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν μας τρομάζουν, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι σε κάθε αυταρχική συμπεριφορά.

Β. Καταγγέλλει τα γενικευμένα σε όλη την επικράτεια φαινόμενα αυθαιρεσίας του ΥΠΑΙΘ και των διοικητικών του μηχανισμών σε βάρος των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα ενάντια στο πλέον πληττόμενο τμήμα του εκπαιδευτικού σώματος, στις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές. Αυθαιρεσίες, αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία, αυταρχικές συμπεριφορές, καταστρατήγηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, κατάχρηση διατάξεων του νομοθετικού πλαισίου με στόχο να καταστεί ακόμα πιο ελαστικό το εργασιακό πλαίσιο για τη νέα γενιά των εκπαιδευτικών, να μετατραπεί σε καθεστώς η αντίληψη ότι πρόκειται για μια γενιά που θα ζήσει έναν υπαλληλικό και εργασιακό βίο χωρίς δικαιώματα.

Γ. Καλεί, σε συνεχή αγώνα και επαγρύπνηση, σε στήριξη της συλλογικής δύναμης των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ ώστε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αυταρχική πρακτική.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *