ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 20.11.2022

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 2η παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ΄ Διεύθυνση, για το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών όπου και παραβρέθηκαν όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων της  Δ΄ Αθήνας καθώς και αντιπροσωπεία των νεοδιόριστων συναδέλφων. Υπενθυμίζουμε, ότι η Διεύθυνση Δ΄ Αθήνας και το ΠΥΣΠΕ, δεν έχει προχωρήσει στη διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών αντίθετα με άλλες Διευθύνσεις που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία (Α΄& Γ΄Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά). Ακολούθησε συζήτηση των σωματείων και των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με το Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Από τη μεριά των Συλλόγων εκφράστηκε για άλλη μια φορά ο φόβος, η αγωνία και η δυσαρέσκεια για τη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι και ενδεικτικά επισημάνθηκε η σκοπιμότητα του  «ιδιότυπου καθεστώτος ομηρίας» που τους έχει επιβληθεί από το ΥΠΑΙΘ.  Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης λύσης και στην υπαιτιότητα του προβλήματος καθώς είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ, να εκβιάσει τους συναδέλφους να αποδεχτούν την αξιολόγησή τους με σκοπό τη μονιμοποίησή τους,  κατ΄εφαρμογή των «αντιεκπαιδευτικών» νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Από τη μεριά της διοίκησης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε, ότι ισχύει για όλους τους εκπαιδευτικούς ο νόμος 4823/2021 -ακόμη και για όσους διορίστηκαν πριν την ψήφισή του, αναγνωρίζει πως υπάρχει νομοθετικό κενό σχετικά με το ζήτημα της μονιμοποίησης καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των νέων συναδέλφων και η μονιμοποίησή τους και πως ο ίδιος δεν προτίθεται να το κάνει χωρίς την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση. Δήλωσε επίσης  πως στις  11 Νοεμβρίου 2022, στάλθηκε έγγραφο στο ΥΠΑΙΘ, όπου εκθέτει το θέμα και ζητά να υπάρξει τροποποιητική νομοθετική ρύθμιση κατ’ εξαίρεση των προϋποθέσεων που θέτει ο πρόσφατος νόμος,  ώστε να μπορέσει η Διεύθυνση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συναδέλφων που διορίστηκαν το 2020.  Το έγγραφο το αναγνώστηκε από τον Διευθυντή παρουσία μας.

Από τη μεριά των Συλλόγων επισημάνθηκαν ότι η κίνηση της Διεύθυνσης να ζητήσει εγγράφως οδηγίες για το ζήτημα της μονιμοποίησης των συναδέλφων είναι θετική, παρότι υπήρξε αξιοσημείωτη καθυστέρηση, αφού, όταν εστάλη το έγγραφο, η περίοδος της διετίας είχε ήδη παρέλθει κατά 3 εβδομάδες και είχε ήδη προηγηθεί και η 1η παράσταση διαμαρτυρίας  καθώς και ότι η Δ΄ Διεύθυνση δεν έχει απαντήσει γραπτώς στα ηλεκτρονικά αιτήματα των ενδιαφερομένων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Επιπλέον ζητήθηκε να κοινοποιηθεί το παραπάνω έγγραφο στους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και στα σωματεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να παρέμβει άμεσα η ΔΟΕ με σχετική κινητοποίηση και πίεση προς το ΥΠΑΙΘ, για την μονιμοποίηση χωρίς όρους των νεοδιόριστων συναδέλφων εκπαιδευτικών

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *