ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης, για τους διωκόμενους φοιτητές φοιτήτριες των Ιωαννίνων στην επέτειο του Πολυτεχνείου (17/11/2020)

Ένα χρόνο μετά το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 17-11-2020, η Αστυνομία σχημάτισε μια δικογραφία – πραγματική σκευωρία και άσκησε δίωξη σε φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πρόκειται για  τους φοιτητές Κ. Λ. και τον Θ. Τ που ξυλοκοπήθηκαν άγρια, από αστυνομικούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Εκείνη τη μέρα, στα Ιωάννινα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με απίστευτο μένος και αγριότητα στους φοιτητές, που προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.  Σχεδόν με το ίδιο χαλκευμένο κατηγορητήριο, ένα χρόνο μετά διώκονται  2 φοιτητές. Σαν να μην έφταναν τα 900 € πρόστιμο που επέβαλλαν στους φοιτητές εκείνες τις ημέρας επειδή διαδήλωναν, τους οδηγεί και στα δικαστήρια. Ως εδώ με τις σκευωρίες της Κυβέρνησης της καταστολής!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα δίωξη των φοιτητών και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που συστηματικά εγκληματεί σε βάρος της δημόσιας υγείας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Με τις διώξεις, τα πρόστιμα, την άθλια προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», επιχειρεί να φιμώσει τους και τους αγωνιστές που παλεύουν ενάντια σ’ αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική διαχείριση, που διεκδικούν ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, πραγματικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού, αυξήσεις μισθών και υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *