ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης, για τους διωκόμενους φοιτητές/φοιτήτριες του Γεωλογικού Πανεπιστημίου

Ο ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου καταγγέλλει την πρακτική καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας Ε.Κ.Π.Α., να καταθέσει μήνυση σε τρεις φοιτητές. Με τέτοιου είδους πρακτικές ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές κατηγορούνται με μια σειρά από κατηγορίες, επειδή προχώρησαν, μαζί με άλλα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου σε κινητοποίηση, διεκδικώντας ισότιμη συμμετοχή όλων των φοιτητών στις εξετάσεις εξαμήνων χωρίς αποκλεισμό λίστας και αστυνομικών ταυτοτήτων. Θεωρούμε ότι η μήνυση κατά των φοιτητών αποτελεί προκλητική και αυταρχική πράξη, αντιδημοκρατικής έμπνευσης και ζητάμε την απόσυρσή της.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά οι φοιτητές αυτοί ενημερώνονται ότι έχει κατατεθεί προσωπική μήνυση σε βάρος τους και καλούνται από τις αστυνομικές αρχές να καταθέσουν, για να συμπληρωθεί δικογραφία.

Η κίνηση αυτή,  αγγίζει τα όρια προσωπικής στοχοποίησης και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης μέσα από το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει και να καταστείλει οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης και οργανωμένης φοιτητικής δράσης στο εσωτερικό των σχολών μέσω της ποινικοποίησης.

Οι μηνύσεις και διώξεις για τη συνδικαλιστική δράση μέσα στα πανεπιστήμια είναι βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και εκεί θα παραμείνουν. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν τους φοιτητές με μηνύσεις και απειλές, να απαγορεύσουν συζητήσεις, κινητοποιήσεις και την ελεύθερη πολιτική δράση και το συνδικαλισμό μέσα στα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας με τους νόμους που ψηφίζουν είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Καταδικάζουμε την «ακραία αυταρχική» πρακτική να μηνύονται φοιτητές, επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να συμμετέχουν στο φοιτητικό τους σύλλογο, να συνδικαλίζονται και να κινητοποιούνται. Οποιαδήποτε τέτοια σκοταδιστική πρακτική δεν χωράει στους χώρους που σπουδάζουν οι νέοι μας και εργάζονται. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία, τις συλλογικές μας αποφάσεις και τον καθημερινό αγώνα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική δράση και τον συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας και ευρύτερα στην κοινωνία. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων.

Στην εκπαιδευτική διαδικασία δε χωράνε μηνύσεις και κατασταλτικά μέτρα!!! 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *