ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα λειτουργίας των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα για το έτος 2024, εκπαιδευτικούς – κατασκηνωτές στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα για το έτος 2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θα λειτουργήσει και φέτος και για τους εκπαιδευτικούς μέλη της Δ.Ο.Ε η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα.

Τα καταλύματα της κατασκήνωσης είναι ένα σύνολο ανεξάρτητων κλιματιζόμενων οικίσκων δυναμικότητας έως 4 κλινών, με ψυγείο, WC, ντουλάπα, τραπέζι και καρέκλες  όπου θα φιλοξενηθούν οι εκπαιδευτικοί με τις οικογένειές  τους. Η διάρκεια της παραμονής ορίζεται σε δυο εβδομάδες.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:

Α. Για τις ομάδες εργασίας:

1η –  30 Ιουνίου με αναχώρηση  14 Ιουλίου 2024

2η –  14 Ιουλίου με αναχώρηση  28 Ιουλίου 2024

3η – 28 Ιουλίου με αναχώρηση 11 Αυγούστου 2024

4η– 11 Αυγούστου με αναχώρηση 25 Αυγούστου 2024

5η – 25 Αυγούστου με αναχώρηση 8 Σεπτεμβρίου 2024

6η – 8 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η άφιξη θα γίνεται από 17:00 έως 20:00

Η αναχώρηση θα γίνεται έως τις 14:00.

Β. Για του κατασκηνωτές:

1η –  1 Ιουλίου με αναχώρηση  14 Ιουλίου 2024

2η –  15 Ιουλίου με αναχώρηση  28 Ιουλίου 2024

3η – 29 Ιουλίου με αναχώρηση 11 Αυγούστου 2024

4η– 12 Αυγούστου με αναχώρηση 25 Αυγούστου 2024

5η – 26 Αυγούστου με αναχώρηση 8 Σεπτεμβρίου 2024

6η – 9 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η άφιξη θα γίνεται αυστηρά τις Δευτέρες από τις 8:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Η αναχώρηση θα γίνεται αυστηρά τις Κυριακές έως τις 14:00.

Συμμετοχή στην ομάδα λειτουργίας των κατασκηνώσεων

Επειδή το Υπουργείο Παιδείας παραχωρεί μόνο τους οικίσκους και η ευθύνη καθαριότητας των οικίσκων και των κοινόχρηστων χώρων επιβαρύνει τους χρήστες και για να υπάρξει η δυνατότητα ομαλής λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν  μια σειρά από ενέργειες. Μία από αυτές είναι και η στελέχωση της Ομάδας Λειτουργίας των κατασκηνώσεων. Η Ομάδα θα έχει ως έργο της την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας  των κατασκηνώσεων (επιτήρηση – επίβλεψη χώρων, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, φύλαξη εισόδων, τήρηση κανόνων λειτουργίας, ευθύνη πυρασφάλειας, δραστηριότητες πολιτιστικές και αθλητικές, κλπ.)

Από τη στιγμή που στις κατασκηνώσεις θα συμμετέχουν  εκπαιδευτικοί, μέλη της Δ.Ο.Ε. είναι αυτονόητο ότι μέλη μας θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην παραπάνω Ομάδα. Οι συμμετέχοντες θα δικαιούνται για όλο το διάστημα της υπηρεσίας τους οικίσκο (2 δωμάτια με μπάνιο με δυνατότητα φιλοξενίας της οικογένειάς τους).

Στην ηλεκτρονική αίτηση ο κάθε συνάδελφος μπορεί να επιλέξει το χρονικό διάστημα που τον ενδιαφέρει.

Εκπαιδευτικοί – κατασκηνωτές

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μόνο ως κατασκηνωτές θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση, στην οποία πρέπει να δηλώσουν:

  • την περίοδο διαμονής που τους ενδιαφέρει
  • τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς τους

Κάθε μέλος με την οικογένειά του δικαιούται έναν οικίσκο. Δεύτερος οικίσκος επιτρέπεται αυστηρά και μόνο σε πολυμελείς οικογένειες. Όσοι δηλώσουν από 5 άτομα και πάνω θα πρέπει να επισυνάπτουν στην αίτησή τους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι την ευθύνη του κάθε οικίσκου και ό,τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν την έχει ο/η συνάδελφος που τον χρεώνεται και θα διαμένει εκεί με τους οικείους του.

Τέλος,  σας γνωρίζουμε ότι οι ανεξάρτητοι οικίσκοι  βρίσκονται στην παραλία Ζούμπερι, Αγίου Ανδρέα, δίπλα σε αμμώδη φυσική παραλία εντός πευκοδάσους. Οι εγκαταστάσεις είναι περιφραγμένες και διαθέτουν χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρους με στέγαστρα και  πάγκους, κοινόχρηστες ηλεκτρικές κουζίνες για παρασκευή  φαγητού και κοινόχρηστα ηλεκτρικά πλυντήρια.

Τα οικήματα δεν διαθέτουν κουζίνα.  Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση συσκευών υγραερίου (γκαζάκια και φιάλες). Επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για παρασκευή πρόχειρου φαγητού π.χ. τοστιέρα.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει κατά την άφιξη στο χώρο των καταλυμάτων να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης για την ταυτοποίησή τους.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να φέρετε μαζί σας  κλινοσκεπάσματα και διάφορα είδη καθαρισμού (κουβάς, σφουγγαρίστρα, σκούπα, υγρά καθαρισμού με εξαίρεση τη χλωρίνη κλπ) απαραίτητα για τον καθαρισμό του οικίσκου σας καθώς και μαγειρικά σκεύη και είδη εστίασης.

Οι αιτήσεις όλων των συναδέλφων τόσο για τη συμμετοχή στην Ομάδα Λειτουργίας των Κατασκηνώσεων όσο και για κατασκηνωτές θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (www.doe.gr) από την Παρασκευή 7 Ιουνίου  έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 10:00.

Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει στην ηλεκτρονική αίτησή τους να επισυνάψουν βεβαίωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. του οποίου είναι μέλη, ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι για το συνδ. έτος 2023-2024.

Τονίζουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην κλήρωση θα προταχθούν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που δεν έχουν κληρωθεί συμμετάσχει ως μέλη της ομάδας εργασίας ή κατασκηνωτές τα προηγούμενα χρόνια.

Με απόφαση, επίσης, του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις δύο τελευταίες κατασκηνωτικές περιόδους που αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα σχολεία, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση κατάθεσης βεβαίωσης από τον Σ.Ε.Π.Ε. του οποίου ήταν μέλη πριν τη συνταξιοδότησή τους ότι είχαν την ιδιότητα του μέλους.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ τους στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Σας ενημερώνουμε ότι τα έξοδα με τα οποία βαρύνεται ο κάθε δικαιούχος είναι 25 ευρώ. Από το ποσό αυτό απαλλάσσονται οι ομάδες εργασίας. Το ποσό θα καταβληθεί στον Υπεύθυνο της Δ.Ο.Ε. που θα βρίσκεται στον χώρο της κατασκήνωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *