ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 • Η Απεργία – Αποχή, είναι αποχή έργου.
 • Η Απεργία – Αποχή, καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, μόνιμους ή αναπληρωτές/τριες.
 • Η Απεργία – Αποχή, καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ τις Διευθύντριες/ντές

Α/ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

 1. Ένας συνάδελφος, αναλαμβάνει να διακινήσει τη Δήλωση Συμμετοχής της ΔΟΕ, στην Α-Α (επισυναπτόμενη η Δήλωση που έχει αποστείλει η ΔΟΕ).
 2. Η ενυπόγραφη συμμετοχή μας στην Α-Α, γίνεται συνολικά στο ίδιο χαρτί-Δήλωση της ΔΟΕ.
 3. ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην Α-Α, πρέπει να διακινηθούν και να κατατεθούν όσο το δυνατόν συντομότερα και σε κάθε περίπτωση εντός του τρέχοντος μήνα.
 4. Αν για οποιοδήποτε λόγο, δεν διακινηθεί η Δήλωση της ΔΟΕ στο σχολείο, τότε καταθέτουμε ατομικά τη Δήλωση με τη συμμετοχή μας στη Διεύθυνση του σχολείου, για να πρωτοκολληθεί.
 5. Η Δήλωση συμμετεχόντων στην Α-Α (ή οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής, όπου δεν έχει συνταχθεί ενιαία), πρωτοκολλείται, ώστε να μας κατοχυρώνει απόλυτα για τη συμμετοχή μας στην Α-Α και παραμένει ως πρωτοκολλημένο έγγραφο στο αρχείο του σχολείου.
 6. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρωτοκόλληση του εγγράφου αποτελεί δικαίωμα και ουδείς/ουδεμία που κατέχει θέση ευθύνης, μπορεί να αρνηθεί την πρωτοκόλληση του εγγράφου με τις δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή.
 7. Κοινοποιούμε και στο mail του Συλλόγου την απόφαση του σχολείου ή τη δική μας απόφαση (aristoteliskallithea@gmail.com).

Β/ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

 1. Η ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
 2. Οι Διευθυντές/ντριες που συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή καλύπτονται να μην προχωρήσουν σε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ από αυτές που προβλέπονται στις Υπουργικές Αποφάσεις για μέντορες και ενδοασχολικούς συντονιστές
 3. Αν κάποιοι Διευθυντές/ντριες/ Προϊστάμενες (γεγονός που απευχόμαστε) δεν δηλώσουν συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή και προχωρήσουν σε ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟ μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, τότε οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να εκτελέσουν τις αναθέσεις αυτές, αφού καλύπτονται από τη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή. Υπενθυμίζουμε πως  οι συνάδελφοι που κάνουν Απεργία Αποχή καταθέτουν συλλογικά (ή ατομικά αν δεν υπάρχουν όροι συλλογικής κατάθεσης) τη δήλωση απεργίας-αποχής στο πρωτόκολλο του σχολείου και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, για να γίνει σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή.
 4. Συμπληρωματικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ «σημειώνουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Άλλωστε η απεργία – αποχή χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από την ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων». Από τη συμμετοχή μας στην Απεργία – Αποχή δεν προκύπτει οικονομική επιβάρυνση, διότι για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει το υπουργείο να προβεί σε οικονομικό επιμερισμό, βάσει του οποίου θα μετράται ο χρόνος που αναλογεί στη συνεδρίαση, ως ποσοστό του εργασιακού μας χρόνου απασχόλησης. Μέχρι σήμερα, ουδέποτε έχει συμβεί τέτοια ενέργεια. Το 2014 ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση για την Απεργία Αποχή, η οποία τελέσθηκε από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2014.
 5. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Απεργία – Αποχή που κηρύχθηκε από τη ΔΟΕ για τον εσωτερικό μηχανισμό αξιολόγησης (μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές) αποτελεί ΝΕΑ Απεργία – Αποχή, για την οποία δεν υπάρχει καμία δικαστική προσφυγή.

Για όποια απορία στην εφαρμογή των βημάτων για την Απεργία – Αποχή, ή για όποιο ζήτημα προκύπτει σχετικά με την παρεμπόδιση του κηρυγμένου αγώνα μας, απευθυνόμαστε και ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών. (mail: aristoteliskallithea@gmail.com, τηλ: 6932177611).

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *