ΔΟΕ-ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ 2021-2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την τελευταία εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου προβλέπεται να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την «τελική αποτίμηση του έτους 2021 2022».

Η Δ.Ο.Ε. αποστέλλει στους Συλλόγους Διδασκόντων τα τελικά ενιαία κείμενα αποτίμησης, για τις συνεδριάσεις αυτές. Στις συνεδριάσεις καταθέτουμε ως απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, το ενιαίο κείμενο αποτίμησης, ως έχει, χωρίς εξειδικευμένη και διαφοροποιημένη αναφορά.

Η απόφαση καταγράφεται και καταχωρείται στο Πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης και υπογράφεται, όπως όλα τα Πρακτικά. Αν υπάρχει η παράνομη άρνηση καταγραφής των αποφάσεων του συλλόγου διδασκόντων στο Πρακτικό, τότε κανένας συνάδελφος δεν υπογράφει Πρακτικό το οποίο δεν περιέχει τις, νόμιμα, ειλημμένες αποφάσεις.

Μετά τη λήψη της απόφασης και την καταχώρησή της στο βιβλίο Πρακτικών, αυτή πρέπει να αναρτηθεί και ηλεκτρονικά στη σχετική πλατφόρμα έως τις 25 Ιουνίου, με τους κωδικούς της σχολικής μονάδας.

Τα τελικά κείμενα που στέλνει η Δ.Ο.Ε., όπως και όλα όσα έστειλε μέχρι τώρα (Φάσεις Β1, Β2, Β3) υπηρετούν τον στόχο να μην διαφοροποιηθούν τα σχολεία, να μην μετατραπούν σε ανταγωνιζόμενες, κατηγοριοποιημένες σχολικές μονάδες. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να επιλέξουν για όλους τους άξονες, στην 4βαθμη κλίμακα βαθμολόγησης, τον υψηλότερο βαθμό (4), ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ποσοτικής διάκρισης μεταξύ των σχολείων.

Ο αγώνας που δώσαμε τη φετινή χρονιά απέδειξε ότι η συλλογική στάση μπορεί να βάζει φραγμό στις  αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και σχεδιασμούς του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης. Δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Η ΔΟΕ καλεί τους Συλλόγους Π.Ε, τους Συλλόγους Διδασκόντων, κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να αναρτήσουν και να προωθήσουν προς τους γονείς και την τοπική κοινωνία, τους συνδέσμους των εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε τη φετινή χρονιά (βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον σύνδεσμο: Όλες οι διαδικτυακές εκδηλώσεις) και να κοινοποιήσουν την ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. όπου είναι συγκεντρωμένες όλες οι απομαγνητοφωνήσεις των εκδηλώσεων

(http://doe.gr/%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD/ )

Καλεί τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συμπλήρωση των ερευνητικών ερωτηματολογίων και καταγραφών, ώστε να ενισχύσουν τη συλλογική μας παιδαγωγική τεκμηρίωση. Ήδη στα τελικά κείμενα αποτίμησης γίνεται χρήση της επεξεργασίας των πρώτων δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί. Βρίσκονται συγκεντρωμένα στον σύνδεσμοΌλα τα ερωτηματολόγια

Αυτή ήταν και είναι η συντεταγμένη και συλλογική απάντησή μας στον αυταρχικό μονόλογο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Δείτε αναλυτικότερα το συνοδευτικό κείμενο

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Κατεβάστε:

  1. Τελικά ενιαία κείμενα αποτίμησης 2021 – 2022 ΔΗΜΟΤΙΚΑ
  2. Τελικά ενιαία κείμενα αποτίμησης 2021 – 2022 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
  3. Τελικά ενιαία κείμενα αποτίμησης 2021 – 2022 ΕΙΔΙΚΑ
  4. Συνοδευτικό για τα ενιαία κείμενα

(Κάθε σχολείο χρησιμοποιεί το κείμενο που χρειάζεται)

Εντός ολίγου θα σταλούν και σχέδια Πρακτικών, κατά περίπτωση, για Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Ειδικά, ώστε να αξιοποιηθούν, αν χρειάζεται.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.