ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά κι αγωνιστικά την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου με την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας μέσω των Ενιαίων Κειμένων.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και η Διδασκαλική Ομοσπονδία απέναντι στην ιδεολογική εμμονή του ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ξεκάθαρα και με σαφήνεια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ στον δρόμο που έχουμε χαράξει, δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ακολουθώντας αταλάντευτα τη συλλογική γραμμή αντίστασης σε κάθε σχολική μονάδα σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις των συλλόγων μας.

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι οι παρατηρήσεις των συντονιστών, δεν έχουν καμία δεσμευτική αρμοδιότητα για τις σχολικές μονάδες, αφού ακόμα και η Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20-1-2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» προβλέπει ότι μόνο ο σύλλογος διδασκόντων, αν κρίνει απαραίτητο, μπορεί να τροποποιήσει το σχεδιασμό του.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να υπερασπιστούν αταλάντευτα τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Μαζικά, μαχητικά κι αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου , για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για την παιδαγωγική κι εκπαιδευτική μας υπόσταση, για την ίδια την αξιοπρέπεια μας ως εκπαιδευτικοί κι ως άνθρωποι!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *