ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για τον Σαϊντού Καμαρά και για όλα τα προσφυγόπουλα!

Ο  Σαϊντού Καμαρά, έφτασε στην Ελλάδα το 2019, ταξιδεύοντας μόνος του από τη Γουινέα για να ξεφύγει από διακρίσεις και πείνα αναζητώντας ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, Στο 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, μόχθησε σκληρά να μάθει τη γλώσσα και να ενταχθεί στο νέο περιβάλλον, άδραξε κάθε μορφωτική ευκαιρία, πέρασε με επιτυχία τις τάξεις, έκανε φίλους ζωής, κυνήγησε το όνειρό του για πνευματική πρόοδο και προσωπική καλλιέργεια. Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς, συμμέτοχος σε κάθε δραστηριότητα,! Ο Σαϊντού άρχισε να ονειρεύεται! Να ονειρεύεται σπουδές στην Ελλάδα, δουλειά και προσωπική εξέλιξη στην Ελλάδα, προκοπή στην Ελλάδα!

Ο  Σαϊντού Καμαρά όμως έλαβε απόφαση απόρριψης της αίτησής του για άσυλο. Η απορριπτική απόφαση στην αίτησή του συνεπάγεται προφανή κίνδυνο ζωής, βίαιη διακοπή της επιτυχημένης ένταξής του στην ελληνική κοινωνία, αναίρεση της σκληρής προσπάθειας που έχει καταβάλει για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος, ακύρωση της επίμοχθης προσπάθειας για μόρφωση!

Το Δ.Σ. του/της Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Καλλιθέας-Μοσχάτου ενώνει τη φωνή του με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα απευθύνοντας έκκληση και ζητάει:

  1. ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
  2. Να δοθεί άμεσα άδεια παραμονής σε όλα τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους
  3. Να ενταχθούν όλα τα παιδιά του πόνου και της προσφυγιάς στην ελληνική κοινωνία.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία, τη στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και τη λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών για όλα τα παιδιά.

Ας είναι τα σχολεία μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης

για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *