ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Σε 25αρια τμήματα, σε κάκιστους χώρους, χωρίς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή με ελλιπέστατη χρηματοδότηση, σε μια εξαιρετικά πιεστική συγκυρία εξαιτίας της αντιδραστικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης (αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση, εργαστήρια δεξιοτήτων με αξιολόγηση των νηπίων/προνηπίων, πλήρη γραφειοκρατικοποίηση της εργασίας στο νηπιαγωγείο, εισαγωγή ειδικοτήτων, πανδημία, “τηλεκπαίδευση”), η καθημερινότητα στα νηπιαγωγεία μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε ένα περιβάλλον απολύτως εντατικοποιημένης και εν τέλει αντιπαιδαγωγικής εργασίας.

Οι νηπιαγωγοί εργάζονται περισσότερες ώρες από όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.

Δεν έχουν κενά, διαλείμματα και παράλληλα ασκούν και τα διοικητικά τους καθήκοντα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγών έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη κατά της αξιολόγησης μέσα από τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία.
Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία το ζήτημα του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών αποκτά πολύ έντονες διαστάσεις και ιδιαίτερη αξία. Το ωράριο που τώρα ισχύει στα νηπιαγωγεία, είναι 25 ώρες την εβδομάδα και δεν υπολογίζεται με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας αλλά με βάση την οργανικότητα των νηπιαγωγείων. Το γεγονός αυτό συσπειρώνει τις νηπιαγωγούς γύρω από το δίκαιο αίτημα το ωράριο να προσδιορίζεται με βάση την προϋπηρεσία και όχι με βάση την οργανικότητα. Ήδη μέσα από τους διαρκείς αγώνες που γίνονται από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, τη θετική στάση πάρα πολλών Συλλόγων Π.Ε. αλλά και από αυθόρμητες πρωτοβουλίες συναδελφισσών που καταλήγουν σε νομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, το λογικό, δίκαιο και αναγκαίο αίτημα τους τίθεται και πάλι μπροστά στην ατζέντα των κινητοποιήσεων που πρέπει να αναλάβουμε, ως κλάδος, ως Σύλλογοι και φυσικά και ως Ομοσπονδία.

  • Κατοχύρωση του ωραρίου όλων των Νηπιαγωγών και εξίσωσή του με αυτό όλων των εκπαιδευτικών στα επίπεδα της δευτεροβάθμιας.
  • Να υπολογίζεται όλος ο χρόνος παραμονής των νηπιαγωγών με τα νήπια ως χρόνος διδακτικός και επειδή υπάρχει καθημερινή εφημερία να υπολογίζονται και τα διαλείμματα ως διδακτικός και συνολικός εργασιακός χρόνος στη βάση της εξίσωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών με τους δασκάλους. Επίσης, σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται, ο υπερωριακός χρόνος εργασίας να αμείβεται ως υπερωρία και να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Το ίδιο να ισχύει για όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε 3/θ και κάτω δημοτικά σχολεία.

Ο Σύλλογος μας, συμμετέχει και καλεί

στην διαδικτυακή πανελλαδική συνάντηση τ

ου ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Κυριακή 27-2-2022 και ώρα 17:30μ.μ.

Παρακολούθηση στο zoom:

https://us02web.zoom.us/j/82267882369?pwd=bUkvcXBoUXRSOVhtUnZOYnRhT3VPQT09

Παρακολούθηση στο youtube: https://youtu.be/TUGY3_sB6W4

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *