ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου: Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στις 19:30 Εκλογές αντιπροσώπων για την 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, από 09:30 έως 18.30

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (είσοδος από Πλάτωνος 88, Καλλιθέα), στις 19:30 και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα διεξαχθεί δια ζώσης, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, από τις 09:30 έως τις 18:30.

Με την εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιείται το ίδιο περίπου διάστημα σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, θα εκλεγεί το σύνολο των αντιπροσώπων, οι οποίοι στην 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ για την επόμενη διετία.

Άρα η ψήφος μας είναι σημαντική και καθοριστική, γιατί εμείς συναποφασίζουμε ποια ΔΟΕ θα έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια, με ποιες θέσεις και ποιο προσανατολισμό δράσης!

Επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των αντιπροσώπων που στέλνουν οι Σύλλογοι στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, εξαρτάται από τον αριθμό των συναδέλφων/συναδελφισσών που θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση δεν χορηγούν άδεια για την πραγματοποίηση των συνδικαλιστικών διαδικασιών. Ο στόχος τους είναι να χτυπήσουν και να διαλύσουν τα σωματεία, τους Συλλόγους μας.

Θα τους κάνουμε τη χάρη;

Γιατί, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα εργασιακά μας δικαιώματα και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και επιχειρεί, μέσω αυταρχισμού, διώξεων, εκβιασμών και απειλών, να επιβάλλει τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την υποταγή των εκπαιδευτικών, τον περιορισμό των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, την καταστολή των αγώνων, το χτύπημα των σωματείων, η μόνη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή μας στις ζωντανές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες!

Μόνο μέσα από αυτές τις συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να προχωρήσουμε στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και την πλήρη απαξίωση των μισθών και της ζωής μας, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών!

Όλα τα ζητήματα, που αφορούν στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι εκτιμήσεις και οι αποφάσεις για την πολιτική και εκπαιδευτική συγκυρία, τα ζητήματα της αξιολόγησης, της συρρίκνωσης της Ειδικής Αγωγής, της εξίσωσης των δικαιωμάτων αναπληρωτών, της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, της στέγασης της Προσχολικής Αγωγής, του ωραρίου των νηπιαγωγών, οι προτάσεις για το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης, θα τεθούν, όπως κάθε φορά, στη Γενική Συνέλευση.

Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει, το αργότερο, έως το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου, στη διεύθυνση  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συλλόγου: aristoteliskallithea@gmail.com

Η τακτοποίηση της συνδρομής μπορεί να γίνει μέχρι και την ημέρα και στο χώρο της Γ.Σ., στον ταμία του Συλλόγου. Την ημέρα της Γ.Σ. θα δοθούν οι αποδείξεις για τη συνδρομή μέσω μισθοδοσίας.

Υπάρχει η δυνατότητα, για τους μόνιμους συναδέλφους που δεν έχουν δώσει τη συνδρομή και ανήκουν οργανικά στη Δ’ Διεύθυνση, να κάνουν αίτηση, ώστε να κρατηθεί η συνδρομή τους σε δόσεις από τη μισθοδοσία, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Γ.Σ.: Εκλογή Προεδρείου της Γ.Σ., Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, Κριτική Πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ,, Συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν μπροστά στην 93η Γ.Σ. του Κλάδου, Κατάθεση προτάσεων για διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, Ψήφιση προτάσεων.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *