ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ακυρώνουμε και φέτος τις εξετάσεις PISA με συλλογικό αγώνα και στάση εργασίας

Το Υπουργείο Παιδείας για τρίτη χρονιά θα επιχειρήσει την διεξαγωγή των εξετάσεων της “ελληνικής PISA”, σε μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου στις 22 Μαΐου, με τη συμμετοχή 330 Δημοτικών σχολείων και 330 Γυμνασίων. Πέρυσι και πρόπερσι η μεγάλη αντίσταση των γονέων, των εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων των μαθητών ανάγκασε την κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της: Ενώ δήλωνε ότι οι εξετάσεις μετά τον πρώτο χρόνο θα γίνονταν σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, τελικά συνεχίζει τη δειγματοληπτική της πρακτική μόνο για 660 σχολεία.

Από τα σχολεία του Συλλόγου μας έχει “επιλεγεί” να πάρει μέρος στις «διαγνωστικές εξετάσεις» το 3ο Δ. Σχ. Καλλιθέας. Υπενθυμίζουμε ότι πρόπερσι και πέρυσι οι εξετάσεις ματαιώθηκαν στα περισσότερα σχολεία της Αττικής και στα περισσότερα σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής των συναδέλφων μας στις στάσεις εργασίας που είχαν κηρυχθεί αλλά και των κινητοποιήσειων των συλλόγων γονέων και των μαθητών.

Η διενέργεια των εξετάσεων αυτών είναι βασικός πυλώνας της αξιολόγησης, έχει αποφασιστεί στο νόμο 4823/2021 στον οποίο αντιδρούμε μαζικά ως κλάδος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ατομικής μας αξιολόγησης και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μας.

Η ελληνική PISA, ό,τι κι αν λένε περί τάχα ανώνυμων στατιστικών στοιχείων, επιχειρεί να επιρρίψει στους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και τους γονείς τις ευθύνες για την εγκατάλειψη της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και να τους ενοχοποιήσει για τις επιδόσεις των μαθητών/μαθητριών. Επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, ώστε να οδηγηθούμε στην κατηγοριοποίηση, στα “καλά και τα κακά σχολεία” και στην “ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς” με βάση τις επιδόσεις τους, όπως επιδιώκεται πλέον!

  • Ακυρώνουμε και φέτος τις εξετάσεις PISA με συλλογικό αγώνα. Καμία, κανένας εκπαιδευτικός, δασκάλα/ος ΣΤ΄ Δημοτικού ή όσοι οριστούν επιτηρητές στο συγκεκριμένο σχολείο δε θα μείνουν μόνοι τους!
  • Κηρύττουμε από μία έως τέσσερις ώρες στάση εργασίας για τους συναδέλφους του 3ου Δ. Σχ. Καλλιθέας, αναμένοντας, όπως και πέρσι, και τις αντίστοιχες αποφάσεις ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ που καλύπτουν με στάση εργασίας τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων.
  • Καλούμε τους συναδέλφους του 3ου Δ. Σχ. Καλλιθέας σε καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας, ώστε οι εξετάσεις να μην πραγματοποιηθούν! Ο Σύλλογός μας θα καλύψει από το ταμείο του όλα τα χρήματα που θα περικοπούν από τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας!
  • Συμμετέχουμε σε κάθε συντονισμό της δράσης Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ για τη ματαίωση των εξετάσεων, προχωράμε σε ενημερώσεις του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας.

Ακυρώνουμε το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο. Παλεύουμε για ένα σχολείο της γνώσης, της δημιουργίας και της χαράς.

Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *