ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 27-3-2024! Μια ώρα από τη ζωή σας για την παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση και η συμμετοχή σας στις αποφάσεις μπορεί να κρίνει το μέλλον σας! ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως είναι ήδη γνωστό, η απεργία–αποχή που είχε προκηρυχθεί από την Δ.Ο.Ε. στις 8–3–2024, κρίθηκε και αυτή, σε χρόνο ρεκόρ, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, παράνομη & καταχρηστική!  Ήταν η 12η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ κατά των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, δείγμα γραφής αυτής της κυβέρνησης αλλά και της δικαστικής λειτουργίας, που καταργεί, στην ουσία, το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα στην απεργία.

Σε συνέχεια αυτής της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε, κατά πλειοψηφία των μελών του, να μην επαναπροκηρύξει την απεργία–αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, κρατώντας όμως, στο “οπλοστάσιο” των προτεινόμενων αγωνιστικών δράσεων (μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το σκεπτικό στις ανακοινώσεις της ΔΟΕ), μεταξύ άλλων:

  • Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ & του Συλλόγου μας, που έχουν ήδη προκηρυχθεί για το μήνα Μάρτιο ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΕΣ καθώς δεν έχουν προσβληθεί
  • Τη σύγκληση έκτακτων Γ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων-μελών της Δ.Ο.Ε. την περίοδο από 19–3–2024 έως 29–3–2024
  • Τη σύγκληση της ολομέλειας των Προέδρων των Σ.Ε.Π.Ε. της χώρας στις 1-4-2024
  • Την πρόταση-εισήγηση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, και αφού στάθμισε, τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΔΟΕ, όσο την πρόταση συντονισμού των βημάτων για τη συνέχιση του αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, πρόταση, στην οποία κατέληξαν, από κοινού, 35 ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους και ο σύλλογος μας, που συμμετείχαν σε σύσκεψη (πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/3/2024), με κεντρικό ζήτημα το αίτημα άμεσης επαναπροκήρυξης της απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, αποφάσισε τα εξής:

  1. Κηρύσσει από 1 (μία) έως 3 (τρεις) ώρες, στάσεις εργασίας, από την Τρίτη 19-3-2024 έως και την Παρασκευή 29-3-2024, επιπλέον των στάσεων εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε., προς χρήση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που συμμετείχαν έως τώρα στην Απεργία–Αποχή, αντιμετωπίζοντας τις προγραμματισμένες παρατηρήσεις διδασκαλίας των αξιολογητών στις τάξεις τους (η παρούσα αποτελεί ειδοποίηση και για την Δ/νση Π. Ε. Δ΄ Αθήνας).
  2. Επικαιροποιεί την ειλημμένη απόφαση για την οικονομική κάλυψη από το ταμείο του Συλλόγου μας, των περικοπών που θα προκύψουν από τις στάσεις εργασίας που κάνουν όσες/όσοι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, προκειμένου να αποτρέψουν την αξιολόγησή τους από τις/τους αξιολογητές (συμβούλους εκπαίδευσης & διευθυντές/ντριες-προϊσταμένες/ους)
  3. Καλεί τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-3-2024 στις 19:00, ΣΤΟ 3ο Δ. ΣΧ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ (ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ). Η έκτακτη Γ.Σ. της 27ης Μαρτίου 2024 θεωρείται η δεύτερη κατά σειρά πρόσκληση για σύγκληση έκτακτης Γ.Σ., αφού καλούμε, την πρώτη φορά, την Πέμπτη 21-3-2024 στις 19:00 στο 3ο Δημ. Σχ. Καλλιθέας, έτσι ώστε και σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου μας, στις 27-3-2024 να χρειάζεται η ενυπόγραφη παρουσία του 1/5 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών του σωματείου μας για να υπάρχει απαρτία και να μπορεί να ληφθεί απόφαση).

Η Γ.Σ. είναι εξαιρετικά κρίσιμη και πρέπει οπωσδήποτε να έχει απαρτία! 

Συνεπώς, η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα, η παρουσία των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, καθώς θα κληθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιλέξουμε τη μορφή του αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και του εργασιακού μας μέλλοντος!

 ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, 

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *