ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ (8-11) & της ΑΔΕΔΥ (11 έως τη λήξη του ωραρίου) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2024 Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα δικαστική προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ (4-3-2024) ενάντια στην Απεργία-Αποχή της ΑΔΕΔΥ, σηματοδοτεί την ήττα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και το αδιέξοδό της μπροστά στο μέγεθος της μαζικής αντίδρασης των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.

Την Τρίτη 5-3-2024, το μεσημέρι έγινε η εκδίκαση. Αναμένουμε την απόφαση. Την ίδια μέρα, σε συνεδρίασή του, το Δ.Σ. η ΔΟΕ αποφάσισε:

  • Επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής σε περίπτωση που βγει παράνομη η Απεργία-Αποχή της ΑΔΕΔΥ
  • Προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για την Παρασκευή 8-3-2024 επιπλέον της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ είναι σε πλήρη ισχύ μέχρι την έκδοση και επίδοση και της ενδεχόμενης καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου!

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, δυναμώνοντας την πάλη για την πραγματική χειραφέτηση των γυναικών. Ταυτόχρονα, διαδηλώνουμε μαζικά κατά της ψήφισης του ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ νόμου της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Η συγκλονιστική απεργία στις 28/2, η τεράστια συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών στις διαδηλώσεις, δείχνει ότι η ελπίδα είναι στους αγώνες μας, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει για εμάς και τους μαθητές μας.

Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γυναικών.

Απαιτούμε να αρθούν οι διακρίσεις που υφίστανται οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, που ζουν κάθε χρόνο την εργασιακή περιπλάνηση, με τους όρους διαβίωσης να επιδεινώνονται, ενώ εξαιρούνται και από το δικαίωμα της 9μηνης άδειας ανατροφής!

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και την άρση της υποχρέωσης διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού, πολλές φορές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Ταυτόχρονα, με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, για ίση αμοιβή για ίση εργασία, για ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, η ΑΔΕΔΥ για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 του Μάρτη, όλες και όλοι στο δρόμο!

Η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και της δημόσιας εκπαίδευσης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό–παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια, χρησιμοποιώντας τις στάσεις εργασίας της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ και πορευόμαστε στη Βουλή, απαιτώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *