ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Με τη μαζική μας συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπλοκάρουμε και την Α2 φάση της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες/οι,

Πλέον, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας και για το πεδίο Α2 της ατομικής αξιολόγησης, γίνεται σαφές ότι η δήλωση απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης δεν αφορά μόνο στις/τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς αλλά σε όλες και όλους μας!

Είναι η μόνη διαδικασία που μας κατοχυρώνει γιατί είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ και μας προφυλάσσει από οποιαδήποτε απειλή!

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο το Υπουργείο την Πέμπτη 18-1-2024 παραδέχτηκε την ήττα του!

Τι είπαν στην τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη εκπαίδευσης; Ότι μόνο το 10% στην Αττική έχει αξιολογηθεί!  Μην ακούτε λοιπόν τα παραμύθια που σας λένε οι Επιθεωρητές περί μαζικής συμμετοχής στην ατομική αξιολόγηση! Ούτε ως άλλοθι ατομικής υπαναχώρησης από την ΑΑ μπορεί να χρησιμοποιείται κάτι τέτοιο!

Επισημαίνουμε ότι οι απειλές περί «ειδικού πειθαρχικού παραπτώματος» αποτελούν άσφαιρα πυρά του Υπουργείου και των παπαγάλων του, για τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών!

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: Η κατ’ ευφημισμό αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των εκπαιδευτικών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης!

Στόχος του Υπουργείου και της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης!

Μέσω της ατομικής αξιολόγησης επιχειρούν να καθυποτάξουν τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αποδεχτούν:

  • Ένα σχολείο το οποίο, διαχρονικά, υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα
  • Ένα σχολείο πανάκριβο για την οικογένεια, κατηγοριοποιημένο, που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, μετρά έσοδα-έξοδα, αναζητά πόρους για να διασφαλίσει μία στοιχειώδη λειτουργία

Συνεπώς, ο αγώνας που δίνουμε για την ακύρωση της “αξιολόγησης”, μας αφορά όλες και όλους και δεν περισσεύει καμία και κανείς!

Είναι αγώνας για τη θωράκιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αγώνας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εκπαιδευτικών, αγώνας για την προάσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και την προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την ακύρωση της “αξιολόγησης”, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, απαιτούμε άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, διαφυλάσσουμε τα δικαιώματά μας και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Καλούμε:

  • Όσες, όσους, δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή (ΑΑ), να το πράξουν άμεσα!
  • Τις/τους προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων και τις διευθύντριες & τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, να συμμετέχουν καθολικά στην ΑΑ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, όπως έχει κηρύξει η ΔΟΕ.
  • Όλες & όλους τις/τους συναδέλφους, να υπερασπίσουν το δημόσιο δωρεάν σχολείο, την ισότητα και την δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων και να ταχθούν με τον αγώνα που δίνει όλος ο κλάδος!

Το διακύβευμα είναι ύψιστης σημασίας και αφορά, πρώτα απ’ όλα, στο σχολείο και στον ίδιο τον κοινωνικό και παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *