ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μάς αφορούν!-Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου-Κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 στα Προπύλαια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κυβέρνηση που να αρνείται να επιτελέσει τη θεμελιώδη Συνταγματική της υποχρέωση, δηλαδή να χρηματοδοτεί επαρκώς τη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να δημιουργήσει ανάγκη για τη λειτουργία ιδιωτικών δομών.

Η κυβερνητική επιχείρηση παραβίασης του Συντάγματος και ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, συνεπώς, δεν αφορά στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας αλλά, αντίθετα, στην αποδυνάμωση του βασικού πυλώνα της ανώτατης εκπαίδευσης, των δημόσιων πανεπιστημίων.

Ισοδυναμεί με το τέλος της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Σηματοδοτεί τη γενικευμένη προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου και μας αφορά άμεσα!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, ομόφωνα, στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 12, στα Προπύλαια.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *