ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ

Ερωτήματα και απαντήσεις για το ζήτημα των ενιαίων κειμένων και της παράνομης εγκυκλίου του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ

Ερώτηση: Προβλέπεται από κάπου νέα συνεδρίαση;

Απάντηση: Ούτε από την εγκύκλιο ούτε από πουθενά! Αυτά που προβλέπονται έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Οκτωβρίου και κατόπιν έγιναν όλα όσα προβλέπονται (Πρακτικό ΣΔ, εξαγωγή αρχείων και αποθήκευσή τους, αναρτήσεις των ΦΑΣΕΩΝ 1 ΚΑΙ 2).

Ερώτηση: Εντέλλεται ο Διευθυντής από κάποιο διοικητικό όργανο;

Απάντηση: Από κανένα διοικητικό όργανο δεν υπάρχει εντολή για νέα συνεδρίαση, ούτε από την εγκύκλιο. Δες και το άρθρο στο esos: https://www.esos.gr/arthra/85973/axiologisi-apo-tin-egkyklio-katsaroy-apoysiazei-synepos-den-einai-synnomi-kai

Έχει δικαίωμα ο ΓΓ του Υπουργείου να κρίνει το περιεχόμενο της ανάρτησης ενός σχολείου;

ΟΧΙ! (Ρητή γνωμάτευση από την νομική σύμβουλο της ΔΟΕ κ. Τσίπρα).

Και με ποια έννοια το σχέδιο φράσης (π.χ.) για τις συνεργατικές μορφές διδασκαλίας είναι μόνο γενικής φύσεως και δεν ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του σχολείου;

Ή γιατί το ζήτημα της Σχολικής Επιτροπής και της χρηματοδότησης δεν ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του σχολείου;

Αν παρόλα αυτά κάποιοι Διευθυντές/ντριες συγκαλέσουν Σύλλογο Διδασκόντων, τότε για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση αναθέσεων μέσω του άρθρου 97 του 4823, πηγαίνουμε σε ολιγόλεπτη συνεδρίαση, όπου αποφασίζουμε:

“Ο Σύλλογος Διδασκόντων επιβεβαιώνει την από (ημερομηνία) πράξη (αριθμός) του, βάσει της οποίας έχει πραγματοποιήσει τις αναρτήσεις τόσο της Φάσης 1 όσο και της Φάσης 2 και των οποίων έχουν αποθηκευτεί αντίγραφα.

Τίποτε άλλο δεν προστίθεται στον ειλημμένο σχεδιασμό, καθώς έχουν ήδη οριστεί οι συντονιστές/τριες, με την ίδια προαναφερθείσα Πράξη.

Το παρόν διαβάστηκε και υπογράφεται.”

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *