ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ 9-12-23

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΥΠΑΙΘΑ, παραβιάζοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής νομιμότητας, απέστειλε στις σχολικές μονάδες της χώρας εκφοβιστική και παράνομη εγκύκλιο (υπ’ αριθ. πρ. 141491/ΓΔ4/ 8.12.2023), αντίγραφο αυτών που είχαν σταλεί και το 2021, σύμφωνα με την οποία, το Υπουργείο κρίνει, εκτός του δικού του νομικού πλαισίου και χωρίς καμία δικαιοδοσία, ότι τα ενιαία κείμενα “δεν πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο…”

Πρόκειται για άλλη μια επιχείρηση εκφοβισμού, από τις συνηθισμένες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, που ακολούθησαν και υλοποίησαν την απόφαση της 92ης Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με τα ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

Με τις τακτικές του αυτές το Υπουργείο επιχειρεί:

·                 Να καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων, αφού ουσιαστικά, ο Γ.Γ. του Υπουργείου «αποφασίζει και διατάσσει», λογοκρίνοντας τη βούληση των Συλλόγων Διδασκόντων.

·                 Να κρύψει τον πανικό του, μπροστά στην μαζικότητα με την οποία έχουν υιοθετηθεί και υποβληθεί τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

·                 Να καλύψει την αποτυχία του στην εφαρμογή των σχεδίων κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να αντιμετωπίσουν την εγκύκλιο του κ. Κατσαρού, όπως ακριβώς αντιμετώπισαν και τις αντίστοιχες εγκυκλίους του προκατόχου του, κ. Κόπτση!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, καλεί τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, που έχουν υιοθετήσει και υποβάλει τα ενιαία κείμενα, να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς και τις απειλές του Υπουργείου και να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους αποφάσεις και τις θέσεις του κλάδου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *