Uncategorized

Σταματάμε την ατομική αξιολόγηση τώρα! Συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Α. Την Παρασκευή 28.4.23 ήρθε στα σχολεία εγκύκλιος από το ΥΠΑΙΘ με θέμα «Οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ» (41539/ΓΔ5 7-4-23). Η συγκεκριμένη εγκύκλιος κοινοποιήθηκε :

  1. Γενικά στο Σύλλογο Διδασκόντων και
  2. Ονομαστικά  α) σε εκπαιδευτικούς νεοδιόριστους που έχουν κλείσει διετία και περιμένουν μονιμοποίηση, β) σε εκπαιδευτικούς νεοδιόριστους που θα κλείσουν διετία τον Αύγουστο και γ) σε εκπαιδευτικούς νεοδιόριστους με 1 χρόνο προϋπηρεσίας

Παράλληλα με την εγκύκλιο, οι σύμβουλοι-αξιολογητές ξεκίνησαν «εθιμοτυπικές» επισκέψεις στα σχολεία μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟ!!!

Στην περίπτωση αυτή δε δεχόμαστε καμία συζήτηση με θέμα την Αξιολόγηση είτε είμαστε άμεσα είτε έμμεσα ενδιαφερόμενοι.

Δηλώνουμε πως συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή και αναφερόμαστε στη σχετική Δήλωση που έχουμε καταθέσει στο σχολείο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της.

Β. Δεν επιχειρούμε να μπούμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δηλώσουμε τα στοιχεία μας ή να ανεβάσουμε τεκμήρια εφόσον συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή

Γ. Αν ο σύμβουλος- αξιολογητής, μας ζητήσει προσωπική συνάντηση είτε μέσω του/της Διευθυντή/τριας του σχολείου, είτε μέσω τηλεφώνου,  δηλώνουμε και πάλι πως συμμετέχουμε στην Απεργία – Αποχή και αναφερόμαστε στη σχετική Δήλωση που έχουμε καταθέσει στο σχολείο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της.

Αν μας έρθει προσωπικό mail για συνάντηση απαντάμε με το παρακάτω κείμενο:

Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου …… εδώ να γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ομαδικής δήλωσης συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή στο κάθε σχολείο) δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ-ΕΕΠ), από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο/Η εκπαιδευτικός:………

Ονοματεπώνυμο:……………

Ειδικότητα:……………………….

Σχολείο:…………………………………

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον σύμβουλο-αξιολογητή.

Δ. Αν ο σύμβουλος- αξιολογητής, εμφανιστεί απροειδοποίητα στην τάξη μας, δηλώνουμε πως συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΔΟΕ (αρ. πρ. 450/3-0-3-23) και είτε αποχωρούμε από την τάξη είτε αποχωρεί ο σύμβουλος.

  1. E. Δε συντάσσεται κανένα Πρακτικό για τα παραπάνω. Δεν υπογράφουμε τίποτα άλλο.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πρόεδρος Γεωργία Μούκα 6932177611, Αντιπρόεδρος Γιάννης Κουφόπουλος 6999213213, Γραμματέας Νίκος Καλόγηρος

aristoteliwkallithea@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *