ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Όταν τα σχολεία κλείνουν για έκτακτους λόγους, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευση! Το σπίτι δεν είναι χώρος εργασίας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αύριο, Δευτέρα 6 του Φλεβάρη, τα σχολεία είναι κλειστά, για τα παιδιά και για τους/τις εκπαιδευτικούς, λόγω κακοκαιρίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

  1. Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται μόνο στο χώρο του σχολείου μας και με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει το σχολείο μας.
  2. Η τηλεκπαίδευση είναι δυνατό να υλοποιηθεί μόνο εάν το σχολείο είναι ανοιχτό και εφόσον οι τεχνολογικές του δυνατότητες είναι επαρκείς.
  3. Εφόσον τα σχολεία είναι κλειστά, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από το σπίτι τους, με ίδια μέσα, την τηλεκπαίδευσηΤο σπίτι δεν είναι χώρος εργασίας!
  4. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης προσωπικών τεχνολογικών μέσων όπως υπολογιστές, internet αλλά και της οικίας μας ως εργασιακού χώρου, δεν μπορεί να οδηγήσει σε διοικητικές κυρώσεις.
  5. Οι εκπαιδευτικοί (όπως και οι Δ/ντές, Διευθύντριες των σχολείων) δεν υποχρεούνται, σε καμία περίπτωσηνα διεκπεραιώνουν υπηρεσιακά θέματα σε ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου εργασίας!
  6. Ισχύει η απόφαση της ΔΟΕ περί τηλεκπαίδευσης (επισυνάπτεται η ανακοίνωση 326/ 5-2-2022 και η 2098/23-1-2022 )Σε κάθε περίπτωση καλούμε τα μέλη μας να καταγγείλουν άμεσα προφορικές πιέσεις από όπου και αν προέρχονται, διεξαγωγής τηλεκπαίδευσης από τις οικίες τους.
Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *