Προσχολική Αγωγή στο Δήμο Καλλιθέας – Τίτλοι τέλους για 11 Νηπιαγωγεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς, συμπολίτισσες και συμπολίτες, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων,

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε  Καλλιθέας Μοσχάτου εκφράζοντας την  έντονη διαμαρτυρία του, καταγγέλλει την πρόταση της Δ΄ Διεύθυνσης Π. Ε Εκπαίδευσης, για συγχώνευση 11 νηπιαγωγείων του Δήμου μας!

Η Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. στο πλαίσιο της «λογιστικής» λογικής της μείωσης του κόστους και της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα συγχωνεύσεων Νηπιαγωγείων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά σχετική ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές-μαθησιακές προτεραιότητες των νηπίων και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση συγχώνευσης του 12ου Νηπιαγωγείου με το  29ο,  με  σύνολο  μαθητών  116  και  10  εργαζόμενες  εκπαιδευτικούς.  Η  Δ΄  Διεύθυνση προτείνει να δημιουργηθεί 1 (ΕΝΑ) νηπιαγωγείο τριθέσιο! Αντί να προχωρήσει σε μείωση παιδιών ανά τμήμα, προτείνει με αριθμητικά κριτήρια να στοιβαχτούν 25 και πάνω παιδιά μέσα στο ίδιο τμήμα. Ταυτόχρονα, χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφού με τη συγκεκριμένη πρόταση χάνονται οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Καλλιθέας αντίστοιχα, προχωρά στη συζήτηση της παραπάνω πρότασης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει προηγηθεί η, κατά νόμο, απαιτούμενη συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και χωρίς να αναδεικνύει, σκοπίμως, τη σοβαρότητα του θέματος.

Αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά οι συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων αποτελούν για τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας την ιδανικότερη λύση, μπροστά στην αδυναμία επίλυσης του προβλήματος εύρεσης σχολικής στέγης για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής;

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Ο Σύλλογός μας καλεί σε κοινό αγώνα γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *