ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του 10ου Δ.Σ. Χαλκίδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας-Μοσχάτου, καταδικάζει την άδικη και εκδικητική δίωξη συναδέλφων εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας που παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς, επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους να ενημερωθούν γραπτά για τις αποφάσεις της διοίκησης, επειδή άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα μέσα από το σωματείο τους.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να συγκαλύψουν τα κενά στα σχολεία, να συμπτύξουν και να συγχωνεύσουν τμήματα ακόμα και εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Είναι συνέχεια πιέσεων αλλά και των παράνομων προφορικών εντολών στις οποίες προχωρούν πολλές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, με εντολή του ΥΠΑΙΘ, για υποχρεωτικές υπερωρίες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και «φύλαξη» μαθητών προκειμένου να μη βγουν στην επιφάνεια τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, κενά που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα από τα κρούσματα κορωνοϊού.
Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο 10ο Δ.Σ. Χαλκίδας καλύπτοντας άμεσα το κενό σε εκπαιδευτικό της ΣΤ΄ Δημοτικού, που δημιουργήθηκε λόγω άδειας της εκπαιδευτικού, επιχειρεί να συγκαλύψει το πρόβλημα, να κουκουλώσει τις ελλείψεις και να φορτώσει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς. Μέσα από προφορικές εντολές και αυθαιρεσίες επιδίωξε να επιβάλει ένα καθεστώς «συνδιδασκαλίας» σε δύο τμήματα με 36 μαθητές. Μάλιστα από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αφήσει χωρίς εκπαιδευτικούς και τις δύο τάξεις ΖΕΠ στο συγκεκριμένο σχολείο.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίων των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και ζητάμε από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να στηρίξει με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους.
Διεκδικούμε, μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και τους συναδέλφους μας στην Εύβοια:
 Να ανακληθεί κάθε συγχώνευση.
 Να καλυφθούν άμεσα τα κενά με εκπαιδευτικούς.
 Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις και να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
 Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *