ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αναλυτικά βήματα για τις αναρτήσεις της Β2 φάσης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Παραθέτουμε για τη διευκόλυνσή σας με εικόνες τα αναλυτικά βήματα για την υλοποίηση της φάσης Β2.

Αναλυτικά βήματα για τις αναρτήσεις της Β2 φάσης

Είναι σημαντικό σε όλη τη διαδικασία, να έχουμε ανοιχτά τα κείμενα της ΔΟΕ για τη φάση Β2.
Να ελέγχουμε ότι αναρτούμε το αντίστοιχο κείμενο στον αντίστοιχο άξονα.
Τα νέα ενιαία κείμενα, για τη φάση Β2, τα οποία έχει στείλει η ΔΟΕ, βρίσκονται στην ίδια αντίληψη με την οποία κινούμαστε μέχρι τώρα.
Είναι κεντρικά κείμενα, αναιρούν τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, αποτελούν ενιαία συλλογική έκφραση για όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, καταγράφουν αιτήματα του κλάδου, καταγγέλλουν τις ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Οι δράσεις που περιγράφονται θα υλοποιηθούν κεντρικά από την Ομοσπονδία με τη συνδρομή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών, στο διάστημα από τα τέλη Ιανουαρίου έως και τις αρχές του Μαΐου.

Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση για τη φάση Β3, η οποία προετοιμάζεται τώρα και θα ανακοινωθεί αναλυτικά από την Ομοσπονδία.

Τα κείμενα και οι δράσεις στόχο έχουν να:
α. ενώσουν όλους τους συλλόγους διδασκόντων, αναιρώντας έτσι τη δημιουργία επιλέξιμων /ανταγωνιστικών προφίλ για κάθε σχολική μονάδα,
β. διατηρήσουν το κριτικό πνεύμα των εκπαιδευτικών, χωρίς εξωραϊσμό της εκπαιδευτικής πραγματικότητας,
γ. ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ακυρώνοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η πλούσια δουλειά κάθε συλλόγου διδασκόντων για τους μαθητές του, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια, συνεχίζεται κανονικά. Η ενιαία στάση των σχολείων αφορά στη σχέση μας με τη διοίκηση και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Καταθέτουμε τα κείμενα της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.
Απέναντι στις αποτυχημένες προσπάθειες εκφοβισμού, τα απειλητικά έγραφα και τις έκνομες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., απαντάμε με τη συλλογική και αποφασιστική μας στάση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη βία και την ποινικοποίηση των αγώνων, δεν θα αποδεχτεί την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Ενωμένοι/ες υπηρετούμε το δημόσιο Σχολείο και τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *