ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης και Εκλογών – Νοέμβριος 2021

Τρίτη 23/11, στις 18:00 το απόγευμα, Τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου,

Τετάρτη 24/11, 09:30 – 18.00, εκλογές για το νέο Δ.Σ.

Και η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές

θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων στο

3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (είσοδος από Πλάτωνος 88)


  1. Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (είσοδος από Πλάτωνος 88). Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (είσοδος από Πλάτωνος 88)θα διενεργηθεί η εκλογική διαδικασία. Με την εκλογική διαδικασία, θα αναδειχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, για την επόμενη διετία, 2021 – 2023. Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, κλπ)

Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει έως και την Κυριακή 21/11/2021, το αργότερο στις 19:00 το απόγευμα.

Η κατάθεση θα γίνει ηλεκτρονικά στο mail του Συλλόγου aristoteliskallithea@gmail.com.

  1. Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια, με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, δεν δόθηκε άδεια ούτε για τη ΓΣ ούτε για τις εκλογές, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο είναι η χειραγώγηση και η διάλυση των συνδικάτων με κεντρικό εργαλείο τον αντεργατικό ν. Χατζηδάκη. Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση έχουν κηρύξει διωγμό απέναντι στα συνδικάτα, την συνδικαλιστική δράση και τις συλλογικές διαδικασίες. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές υποστηρίζοντας έμπρακτα την υπεράσπιση του σωματείου μας. Η καλύτερη απάντηση από την πλευρά μας είναι η μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του Συλλόγου μας στην τακτική Γ. Σ. της Τρίτης 23.11.2021 και στις εκλογές ανάδειξης νέου Δ. Σ. του συλλόγου μας, την Τετάρτη 24.11.2021.
  2. Θέματα ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης:
  • Εκλογή Προεδρείου και νομιμοποίηση Εφορευτικής Επιτροπής
  • Απολογισμός πεπραγμένων και οικονομικών του Συλλόγου
  • Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα και προτάσεις για το Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου
  • Κλείσιμο της συζήτησης από την Πρόεδρο
  • Ψηφοφορίες για τα πεπραγμένα, το Πρόγραμμα Δράσης – Ψηφίσματα.

 

  1. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου Τετάρτη 24.11.2021, 09:30 π.μ. – 18.00 μ.μ.

Για τη συμμετοχή στις εκλογές οι συνάδελφοι είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι στο Σύλλογο. Επίσης χρειάζεται να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το rapid test 48 ωρών. Η τακτοποίηση της συνδρομής μπορεί να γίνει την ημέρα των εκλογών, όπου θα υπάρχει τραπεζάκι με τον ταμία του Συλλόγου. Η συνδρομή είναι 28 € για τους μόνιμους και 15 € για τους αναπληρωτές. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΛΟΙ/ΕΣ οι συνάδελφοι θα παραλαμβάνουν την απόδειξη οικονομικής τακτοποίησης από το τραπεζάκι του Συλλόγου, ώστε να την έχουν τη στιγμή της ψηφοφορίας.

Οι μόνιμοι/ες συνάδελφοι που ανήκουν οργανικά στη Δ’ Διεύθυνση μπορούν να υπογράφουν στη σχετική κατάσταση, ώστε να κρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία σε 4 δόσεις των 7 €, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2022.

Οι συνάδελφοι/οι που εργάζονται σε σχολεία του Συλλόγου μας, αλλά ανήκουν οργανικά και μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις, καθώς και οι συνάδελφοι/οι αναπληρωτές/τριες θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους, επί τόπου, την ημέρα των εκλογών.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης 24.11.2021. Οι συνάδελφοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα κενά τους ή να προσέλθουν νωρίτερα (όσοι/όσες σχολάνε πιο νωρίς), με στόχο να αποφευχθεί η αναμονή. Επίσης οι συνάδελφοι που μένουν στην Καλλιθέα, κοντά στο 3ο Δ. Σχ. μπορούν (προαιρετικά) να επιλέξουν να προσέλθουν από τις 15:00 έως τις 18:00, ώστε τις μεσημβρινές ώρες 13:30 έως 15:00 να έλθουν οι συνάδελφοι που μένουν εκτός Καλλιθέας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δίνουμε μια μεγαλειώδη μάχη για την ακύρωση της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των Σχολείων / Νηπιαγωγείων. Δίνουμε μια μεγαλειώδη μάχη για την υπεράσπιση της ενιαίας, δωρεάν, Δημόσιας Εκπαίδευσης, για όλα τα παιδιά, ενάντια στην περικύκλωση του σχολείου από χορηγούς και κερδοσκοπικά προγράμματα. Σε μια τέτοια μάχη είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας. Γιατί Σύλλογος είμαστε όλοι.  Η στάση της ανάθεσης και της αποχής θα οδηγήσει τον καθένα μας ανυπεράσπιστο και μόνο απέναντι στην καταστροφή που επιδιώκεται.

Μαζικοποιούμε το σωματείο μας, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, προβάλλουμε τα εκπαιδευτικά μας οράματα, κατοχυρώνουμε την εργασία μας, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε άλλο δρόμο για την παιδεία και την κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *