ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. για συντεταγμένο και ενιαίο τρόπο στάσης των εκπαιδευτικών για την ακύρωση της αξιολόγησης των Σχολείων/Νηπιαγωγείων απέστειλε στους Συλλόγους ενιαία κείμενα για τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, τονίζοντας στους συναδέλφους ότι υπάρχει η ανάγκη προσεκτικής ανάγνωσης του πρώτου συνοδευτικού κειμένου και ότι τα κείμενα είναι μη δημοσιοποιήσιμα. Τα κείμενα έχουν αποσταλεί στα e-mails των Σχολείων /Νηπιαγωγείων και θα σταλούν σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρονική μορφή, τις επόμενες ώρες.

 Είναι ανάγκη να επικοινωνήσετε και να ενημερώσετε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, σε ποια Σχολεία/Νηπιαγωγεία έχουν οριστεί συνεδριάσεις των Συλλόγων διδασκόντων σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 Σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021,

στις 18:00 το απόγευμα

Θα πραγματοποιηθεί

ΕΚΤΑΚΤΗ  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Μεταμορφώσεως 25)

Η ΔΟΕ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην κάνουν καμία διαφοροποίηση στα κείμενα με στόχο την απολύτως ενιαία απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και τους μηχανισμούς του,  ώστε να ακυρωθεί συλλογικά η προσπάθεια για κατηγοριοποίηση- διαφοροποίηση και ποσοτική διάκριση των σχολείων.

Η Ομοσπονδία έχει αποστείλει: 1. Ενιαίο κείμενο για την αποτίμηση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το ίδιο για όλα τα σχολεία της χώρας. 2. Ενιαίο κείμενο προγραμματισμού για όλα τα σχολεία. Τον αρχικό δηλαδή πίνακα που περιλαμβάνει τους στόχους και τους τίτλους των σχεδίων δράσης του προγραμματισμού.

Τα σχολεία δεν θα υλοποιήσουν χωριστά και μεμονωμένα κανένα σχέδιο δράσης από αυτά που ζητάει το ΥΠΑΙΘ. Αυτά θα υλοποιηθούν σε κεντρικό επίπεδο από την ΔΟΕ και όχι ανά σχολική μονάδα. Η Ομοσπονδία για κάθε ένα από τα σχέδια δράσης θα πραγματοποιήσει κεντρικά ή και σε περιφερειακό επίπεδο επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκό κίνημα, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος και του κλάδου. Η πλούσια δουλειά και οι δράσεις κάθε συλλόγου διδασκόντων για τους μαθητές του, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια, συνεχίζεται κανονικά. Η ενιαία στάση των σχολείων αφορά στη σχέση μας με τη διοίκηση και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης.

Προϋπόθεση για να μην υπάρξει διαφοροποίηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς είναι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν χωρίζονται σε ξεχωριστές υποομάδες, αλλά για κάθε σχέδιο δράσης ομάδα είναι ΟΛΟΣ ο Σύλλογος Διδασκόντων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ενιαία έκφραση του συνόλου των εκπαιδευτικών και δεν υπάρχει διαφοροποίηση, αφού όπως τονίστηκε όλες οι δράσεις θα υλοποιηθούν κεντρικά από τη ΔΟΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.