Σήμερα στις 11:30 στο Εφετείο: H μεγαλύτερη κινητοποίηση εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων

Μπροστά μας έχουμε την Απεργία, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή στην απεργία και στο απεργιακό Συλλαλητήριο στις 11:30 π.μ. στα Προπύλαια, έχουν ΚΟΜΒΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

  1. Γιατί το συλλαλητήριο, ύστερα από πολλά χρόνια θα έχει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και γονέων.
  2. Γιατί θα βγάλει τον αγώνα έξω από τις πύλες των σχολείων και θα απευθυνθεί στο κοινωνικό σώμα, θέτοντας τα ζητήματα: Θα υπάρχει δημόσιο σχολείο και δημόσια παιδεία ή θα εμπορευματοποιηθούν τα πάντα; Θα υπάρχει μόρφωση και γνώση ή τα πάντα θα μετατραπούν σε λειτουργικές δεξιότητες που θα αποτιμώνται με συνεχείς εξετάσεις; Θα υπάρχει δημόσια παιδεία για όλους/όλες ή η ταξική διαφοροποίηση θα πετάει «απ΄έξω» όσους δεν έχουν γεμάτο πορτοφόλι; Τα σχολεία θα είναι δημοκρατικά και ισότιμα ή θα βρίσκονται στην κυριαρχία ενός διευθυντή manager, ανταγωνιζόμενα και κατηγοριοποιημένα; Θα υπάρχει πλήρης κρατική χρηματοδότηση ή θα ψάχνουμε χορηγούς;
  3. Γιατί πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στις διαρκείς απειλές και την τρομοκράτηση από το ΥΠΑΙΘ, στη βία και την καταστολή των αγώνων μας, στην εγκατάλειψη των σχολείων που συνεχίζουν να έχουν κενά και ελλείψεις, στην υγειονομική αδιαφορία, στο μέλλον γαλέρας που προετοιμάζουν για εμάς και τους μαθητές/τριές μας.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ με ιδιαίτερη έμφαση: Η Απεργία – Αποχή έως την τελεσιδικία είναι πλήρως ΝΟΜΙΜΗ  και καλύπτει και όλους/ες τους/τις συναδέλφους καθώς και τους/τις συναδέλφους Διευθυντές/ντριες. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Σχολείο/Νηπιαγωγείο δεν υποχρεούται να αναρτήσει ο,τιδήποτε στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, αφού καλυπτόμαστε πλήρως με τη συμμετοχή μας στην Α-Α.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται σεβαστή η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων που συμμετέχουν στην Α-Α.

Αυτό σημαίνει ότι και όσες/οι συνάδελφοι δεν έχουν συνυπογράψει τη συμμετοχή τους στην Α-Α, μπορούν να το πράξουν και σήμερα. Καλούμε όλες και όλους να συνταχθούν με το συντριπτικό πλειοψηφικό ρεύμα της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου και της Δημόσιας Παιδείας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη Δευτέρα, στις 11:30 π.μ., στα Προπύλαια, με το πανώ του Συλλόγου μας, με τα αιτήματά μας, με τις σφυρίχτρες, τα ταμπούρλα μας  και το ασίγαστο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας πάθος.

Δε θα λυγίσουμε και θα νικήσουμε, δημόσιο Σχολείο για όλα τα παιδιά, οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.