ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις για απεργία-αποχή ήδη σε 12 Δημοτικά σχολεία και 11 Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας.

Παρακαλούμε να ενημερώνετε τον Σύλλογο για τις αποφάσεις σας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, διαβάστε τα επισυναπτόμενα κείμενα.

Οι δηλώσεις για απεργία-αποχή πρέπει να μαζευτούν και να κατατεθούν άμεσα. Επειδή, όπως αναφέρεται στο άρθρο 11 της Αριθμ. 108906/ΓΔ4 με τίτλο «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», για το 2021-22 θα πρέπει μέχρι τέλος Σεπτέμβρη να γίνει η αποτίμηση της προηγούμενης χρονιάς. Αυτή δηλαδή που δεν έγινε πέρσι σε κανένα σχολείο αφού ΟΛΟΙ/ΕΣ κάναμε απεργία –αποχή. Και δεν πρέπει να γίνει ούτε τώρα, αφού είναι κομμάτι της αξιολόγησης.

ΔΗΛΑΔΗ, ενώ η προθεσμία για την ειδική συνεδρίαση είναι γενικά για 10 Οκτώβρη, μόνο για φέτος, η έναρξη της διαδικασίας είναι το τέλος Σεπτέμβρη όπου θα πρέπει να γίνει η αποτίμηση που δεν έγινε πέρσι. Επομένως, για να είμαστε όλοι/ες καλυμμένοι, θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν στο πρωτόκολλο του σχολείου οι υπογραφές για την απεργία –αποχή. Με ημερομηνία έως 30 Σεπτέμβρη αν είναι δυνατόν.

Δεν μας καλύπτει για φέτος η περσινή δήλωση απεργίας-αποχής γιατί είναι νέος ο νόμος και γι αυτό θέλουμε τη νέα δήλωση.

Β. ΔΕΝ χρειάζεται να γίνουν δύο συνεδριάσεις, όπως μας διευκρινίστηκε από τη ΔΟΕ. Αρκεί η συνεδρίαση που θα καλέσει ο διευθυντής/τρια να έχει θέμα: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με βάση την Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021». Η ειδική συνεδρίαση θα πρέπει να συγκληθεί και…να μη γίνει, αφού θα έχουν συγκεντρωθεί από πριν οι υπογραφές.

Γ. Το κειμενάκι που χρειάζεται να γραφτεί στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή/ντριας/προϊσταμένης είναι ενδεικτικά το παρακάτω:

«Στο …….Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο, στις …….. (ημερομηνία και ώρα), προγραμματίστηκε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, βάσει του ν. 4823/2021 και της ΥΑ 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189), με θέμα: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο». Κατά την ορισθείσα ημερομηνία, διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας, αφού η πλειοψηφία (ή το σύνολο) των εκπαιδευτικών συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή (Αρ. Πρωτ…. (συμπληρώνεται ο αριθμός Πρωτοκόλλου της κατάστασης συμμετεχόντων στην Α-Α), που έχει νομίμως κηρυχθεί από την ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 1856/15/9/2021). Ελλείψει απαρτίας, η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση, όπως περιγράφεται στα άρθρα της ως άνω Υ.Α, δεν κατέστη δυνατή και συνακόλουθα δεν πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες διαδικασίες και ενέργειες  που εμπεριέχονται στη συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση».

Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα διαβάστε τα επισυναπτόμενα κείμενα.

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.