ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΕ

Κυριακή 10 Μαρτίου, 7:00 μ.μ. Διαδικτυακή Εκδήλωση της Δ.Ο.Ε. «Μαθαίνοντας με τις συνεργατικές παιδαγωγικές. Διαδικασίες και εργαλεία για το σχολείο»

Πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, στις 7.00 μ.μ., η τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Μαθαίνοντας με τις συνεργατικές παιδαγωγικές. Διαδικασίες και εργαλεία για το σχολείο»

Εισηγητής:

Sylvain Connac, Καθηγητής Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Paul Valéry-Montpellier 3, Εκπαιδευτικός / Ερευνητής στο Διεπιστημονικό Ερευνητικό Εργαστήριο Διδακτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Συντονιστής: Χάρης Παπαδόπουλος

Η Εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο youtube στον σύνδεσμο:

ΕΛΛΗΝΙΚΑhttps://youtube.com/live/J4v1IuTkDdY?feature=share

ΓΑΛΛΙΚΑhttps://youtube.com/live/90tyQAgyllo?feature=share

Φόρμα ερωτημάτων:

https://forms.gle/XcBKNkx6rLArgeaS6

Η μαζική μας συμμετοχή στις Εκδηλώσεις αποτελεί άλλη μια μορφή αγώνα, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της 92ης Γενικής Συνέλευσης, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, του κοινωνικού αγαθού της γνώσης των μαθητών μας, της παιδαγωγικής μας υπόστασης, της εργασίας μας και της δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων. Αποτελεί ένδειξη ενότητας και αντίστασης απέναντι στις δικαστικές προσφυγές, στις διαρκείς πιέσεις και απειλές του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και τα φαινόμενα αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και συνειδητής παραπληροφόρησης που σημειώνονται με ένταση σε όλη τη χώρα, από τους διοικητικούς και εποπτικούς μηχανισμούς του νεοεπιθεωρητισμού, μπροστά στην αταλάντευτη στάση χιλιάδων Σχολείων που ανάρτησαν τα ενιαία κείμενα και στη γενναία αντίσταση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων με τη συμμετοχή τους στην Α/Α  από την ατομική αξιολόγηση/χειραγώγηση.

Το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης, που  θα τεκμηριώσει θέσεις και αιτήματα του κλάδου, θα εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, θα αναδείξει την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *