ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

28 Φλεβάρη, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – Κλείνουμε τα σχολεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη στις 28 του Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά τις δολοφονίες στα Τέμπη, η 24ωρη πανεργατική απεργία αποτελεί για όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους, για όλες τις άνεργες και τους ανέργους και ιδιαίτερα, για εμάς τις/τους εκπαιδευτικούς μια κρίσιμη ημερομηνία για να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα και να στείλουμε ένα μήνυμα!

Με το κεντρικό αίτημα «Τα κέρδη τους ενάντια στις ζωές μας» και «Αυξήσεις για όλους τώρα», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας» βγαίνουμε στους δρόμους, γιατί, μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή μας και θα αποκτήσει υλική δύναμη ο θυμός μας, γιατί η πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι οι αγώνες μας, το μοναδικό φρένο στον οδοστρωτήρα που επελαύνει, η συλλογική μας δύναμη. Μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για να γνωρίσουμε τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και να απεργήσουμε, για να ανατρέψουμε την αντικοινωνική, αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που εγκληματοποιεί τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες.

Και γιατί να απεργήσω τώρα; Αυτοί δεν ακούνε με τίποτα. Θα χάσω και το μεροκάματο”  ίσως να αναρωτηθούν κάποιοι…

Γιατί, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, όλοι και όλες βράζουμε στο ίδιο «καζάνι» της οικονομικής ανέχειας, αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αγωνιζόμαστε.

Σήμερα, διακυβεύονται οι ίδιες οι ζωές μας. Η ασφάλειά μας μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά. Η δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς μας, να υπάρχει δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους. Να εργαζόμαστε και να επιτελούμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο μέσα στα σχολεία μας χωρίς τη σκιά του νεοεπιθεωρητισμού πάνω από τα κεφάλια μας!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-2-2024 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *