ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Α2

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, καλημέρα και καλό μήνα!

Καθώς προχθές, 30-1-2024, το απόγευμα(!), στάλθηκε προς τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Δ’ Διεύθυνσης Π.Ε, το, με αρ. πρωτ. 1193/30-1-2024, έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης στο πεδίο Α2 δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π: α) που έχουν ήδη διανύσει δύο έτη υπηρεσίας από το διορισμό τους, β) που διανύουν τα δύο πρώτα έτη υπηρεσίας από το διορισμό τους», με το οποίο καλούνται να εισέλθουν έως τις 31-1-2024 στην πλατφόρμα της αξιολόγησης, μέσω του gov.gr, και να δηλώσουν ότι είναι αξιολογητές και ότι θέλουν να κάνουν αξιολόγηση, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

  • Η απεργία αποχή (Α-Α) είναι απολύτως νόμιμη και μας καλύπτει όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, δ/ντές, δ/ντριες και προϊσταμένες/ους, σε όλες τις φάσεις, από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα, που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση (συνάντηση με τον αξιολογητή, ενημέρωση ψηφιακής πλατφόρμας, έκθεση αυτοαξιολόγησης κοκ.), ενώ, εάν αξιολογητής ορίσει ημέρα για να μπει στην τάξη μας, καλυπτόμαστε με τις στάσεις εργασίας της ΔΟΕ.
  • Συνεπώς, οι Δ/ντές, Δ/ντριες, Προϊσταμένες των σχολείων που συμμετέχουν στη νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ, καλύπτονται απόλυτα και δεν πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν ότι είναι αξιολογητές και ότι θέλουν να κάνουν αξιολόγηση!

Όπως αναφέρει και η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της, θα πρέπει να απαντηθεί από τους/τις διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/ους, ως εξής:

«Σχετικά με το με αρ. πρωτ. 1193/30-1-2024, έγγραφο, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις 7-2-2023 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αριθμ. ………. αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας».

Σε σχέση με τις έγγραφες προσκλήσεις για συνάντηση εργασίας για την έναρξη των διαδικασιών αξιολόγησής τους, που παρέλαβαν οι νεοδιόριστες/οι συνάδελφοι από Δ/ντριες/Διευθυντές ισχύουν ομοίως τα παραπάνω!

Ειδικότερα, ο/η εκπαιδευτικός που παρέλαβε την πρόσκληση, απαντά είτε με υπηρεσιακό σημείωμα προς την διεύθυνση του σχολείου είτε αφού ζητήσει να του αποσταλεί σε ψηφιακή μορφή μέσω mail, ότι:

«Σας γνωρίζω ότι, σύμφωνα με τη δήλωσή μου που φυλάσσεται στο αρχείο του Σχολείου με αριθμ πρωτ. …., συμμετέχω στη νόμιμα προκηρυγμένη, από την ΔΟΕ, Α-Α, που σχετίζεται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση».

Αν η/ο διευθυντής/αξιολογητής ορίσει συνάντηση, ενώ έχουμε δηλώσει απεργία-αποχή, υλοποιούμε τις στάσεις εργασίας και ενημερώνουμε τον Σύλλογο!

Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους  να στηρίξουν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα.

Αντιστεκόμαστε μαζικά και μαχητικά στην υποταγή, στην καλλιέργεια του φόβου και της εργασιακής ανασφάλειας. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *