ΠΥΣΠΕ Δ’ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΘΕΜΑΤΑ

1.     Πλήρωση θέσης Υποδιευθυντή σε σχολείο της Περιφέρειάς μας

2.     Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς

3.     Τοποθέτηση αναπληρώτριας Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου

4.     Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών

5.     Τροποποιήσεις τοποθετήσεων εκπαιδευτικών-Αποσπάσεις

Αναλυτικότερα:

Πλήρωση θέσης Υποδιευθυντή σε σχολείο της Περιφέρειάς μας.

Τοποθετήθηκε Υποδ/ντής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού ο συνάδελφος Γ.Γ. (μοναδικός υποψήφιος), με σύμφωνη γνώμη και αιτιολογημένη πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η απόφαση τοποθέτησης του συνάδελφου ήταν ομόφωνη.

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς

Οι συνάδελφοι Ψ. Φ ΠΕ60/50, Α. Ι. ΠΕ70, Γ.Γ ΠΕ19, Α.Μ ΠΕ70, Τ.Α. ΠΕ60/50 και Δ.Μ ΠΕ70, πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και το αίτημα τους εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τοποθέτηση αναπληρώτριας Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου

Λόγω απουσίας της συναδέλφισσας Φ. Μ και μετά την παρέλευση διμήνου, ορίστηκε ως αναπληρώτρια προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης, η συναδέλφισσα Ε.Ξ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Στο σημείο αυτό επεσήμανα το αδιανόητο γεγονός της μη καταβολής του επιδόματος ευθύνης, για το δίμηνο που η συναδέλφισσα εκτελούσε χρέη προϊσταμένης, βάση του Ν.4024/11, αρ18, παρ.3.[1] Ένας νόμος μνημονιακός που παραβλέπει, αποσιωπά και καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα.

Τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφος αιρετός Ψαριώτης Γιάννης, ζητήσαμε με κοινή δήλωσή μας, να υπάρξει η αναγκαία ρύθμιση ώστε να αμείβεται άμεσα ο κάθε συνάδελφος που ασκεί καθήκοντα σε θέση ευθύνης και όχι μετά την παρέλευση διμήνου.

Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών

Εγκρίθηκε ομόφωνα  αίτημα της συναδέλφισσας Κ.Α ΠΕ70 και της συναδέλφισσας Μ. Ε. ΠΕ70, για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Τροποποιήσεις τοποθέτησης εκπαιδευτικών-Αποσπάσεις

Η συνάδελφος Π.Αικ., τοποθετήθηκε στο Σχολείο Εγκεφαλικής Παράλυσης στην Αργυρούπολη με αίτησή της.

Η συνάδελφος Γ.Ε., ΠΕ70 τοποθετήθηκε στο 8ο Δημοτικό Γλυφάδας με αίτησή της.

ΟΙ συναδέλφισσεςλφοι ΠΕ06 Π.Μ και Λ.Αικ. τοποθετήθηκαν με αίτησή τους στο 15ο και 5ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου και στο 10Ο Δημοτικό Π. Φαλήρου αντίστοιχα.

Σχολεία με κενά στο μάθημα των Αγγλικών στη Δ΄Αθήνας:

1ο Δημοτικό Καλλιθέας, 10ο Δημοτικό Γλυφάδας, 1ο και 2ο Μοσχάτου, 4ο και 5ο Ταύρου, 12ο Ν΄Σμύρνης και 8ο Δημοτικό Καλλιθέας.

Ο συνάδελφος Γ. Α. ΠΕ70 ΕΣΠΑ τοποθετήθηκε στο ολοήμερο πρόγραμμα του 1ου Δημοτικού Καλλιθέας με αντίστοιχη μετακίνηση της εκπαιδευτικού στο πρωινό πρόγραμμα.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ μόνο για το Ολοήμερο σχολείο είναι γνωστή η θέση μου και από τα προηγούμενα ΠΥΣΠΕ. Στη συγκεκριμένη πρόταση δήλωσα και πάλι την αντίθεση μου καθώς υποστήριξα ότι δεν συναινώ σε καμία υποχρεωτική μετακίνηση από μέρους της διοίκησης, συναδέλφου από το Ολοήμερο πρόγραμμα σε πρωινό ωράριο, χωρίς να το γνωρίζει, χωρίς αίτησή του ή τουλάχιστον τη συγκατάθεσή του. Κατήγγειλα επίσης, για άλλη μια φορά, τις απαράδεκτες και αντιεργατικές μεθόδους κάλυψης και αναπλήρωσης των κενών που καλούνται να εφαρμόσουν τα ΠΥΣΠΕ στα πλαίσια των μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα να μετακινούνται εκπ/κοί από το Ολοήμερο σχολείο στο πρωινό, προκειμένου να καλύψουν κενά συναδέλφων στο μέσο της χρονιάς, χωρίς πρότερη ενημέρωσή τους και σύμφωνη γνώμη, αναστατώνοντας την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή και καθιστώντας τους «εκπαιδευτικούς – λάστιχο». Το ίδιο και για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ, όπου οι εργασιακές συνθήκες μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο τους καθιστούν «περιπλανόμενους εκπαιδευτικούς»

 Συναδελφικά και Αγωνιστικά

Γεωργία Μούκα / Αιρετή Δ΄ Αθήνας

εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

Τηλέφωνο: 6932177611, 2109422847

Mail: argiromouka2@gmail.com

Δασκάλα «ενκινήσει» – georgiamouka.blogspot.com[1]Σε περίπτωση νόμιμης αναπλήρωσης των προϊσταμένων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, το επίδομα της αντίστοιχης βαθμίδας καταβάλλεται μετά την παρέλευση διμήνου στους αναπληρωτές των θέσεων αυτών.

/* *//* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια