ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Νοέμβριος 2012)

ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 Συζητήθηκαν αφενός θέματα- προβλήματα των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και προκύπτουν στα πλαίσια των γενικότερων αντικοινωνικών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, που υπηρετήθηκαν τόσο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, όσο και από τους προκατόχους τους και αφετέρου θέματα, που αφορούν ειδικότερα στα νηπιαγωγεία.

Θεωρούμε πως οι πρόωρες αποχωρήσεις των νηπίων από τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, σε συνδυασμό με τις πολιτικές των συγχωνεύσεων και των αναστολών λειτουργίας και στο πλαίσιο της γενικότερης υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών, οδηγούν στην καταβαράθρωση του εκπαιδευτικού ρόλου του ολοήμερου νηπιαγωγείου και στην υποβάθμιση του ρόλου των νηπιαγωγών . Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα και επιπλέον να ζητήσει ακριβή στοιχεία για τις συγχωνεύσεις κλασσικών – ολοήμερων τμημάτων και τις αναστολές λειτουργίας ολοήμερων νηπιαγωγείων. Τέλος καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να διοργανώσει εκδήλωση με θέμα τον εκπαιδευτικό ρόλο του νηπιαγωγείου, που θα απευθύνεται και σε γονείς, των οποίων τα παιδιά με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου.

Αγωνιζόμαστε για

Το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια, με αναλογία Νηπιαγωγού /παιδιών 1:15, με δίχρονο και υποχρεωτική προσχολική Αγωγή, σε δημόσιο και δωρεάν Νηπιαγωγείο.

Το δικαίωμα των Νηπιαγωγών να έχουν το ωράριο των υπόλοιπων συναδέλφων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί η οργανικότητα στα Νηπιαγωγεία, για να αποφευχθούν πολλές δυσλειτουργίες  στην οργάνωση και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και για τη δημιουργία σταθερών, οργανικών θέσεων.

Να διασφαλιστεί το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και ο ρόλος του νηπιαγωγείου στη βάση της ολόπλευρης ανάπτυξης του παιδιού. Να μη σχολειοποιηθεί το νηπιαγωγείο.

Μαζικούς διορισμούς μονίμων νηπιαγωγών για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των νηπιαγωγείων.

Απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση για την εξασφάλιση επαρκούς, ασφαλούς, πλήρως εξοπλισμένης και σύγχρονης σχολικής στέγης για τα νηπιαγωγεία.

Δε συναινούμε στην πολιτική των χορηγιών και στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης πλευρών του δημόσιου Νηπιαγωγείου μέσω των δήμων του Καλλικράτη. Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και την «αποκέντρωση» των νηπιαγωγείων.

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια