ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Νοέμβριος 2012)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, στηρίζουμε και συνυπογράφουμε την απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που έχει ως εξής:

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 «Τα νταηλίκια της Χρυσής Αυγής δεν περνάνε εδώ»

Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν «νταβατζιλίδικα» να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανέναν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όλους τους οικοδόμους, έλληνες και μετανάστες.

Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας, τι σημαίνει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών.

Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες.

Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/11/2012

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης :

Δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό.

Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστήλωμα του κοινωνικού εκφασισμού.

Θεωρούμε όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Κάθε πεινασμένο παιδί, είναι κόμπος στο δικό μας στομάχι.

Κάθε αμόρφωτο παιδί, είναι μια χαμένη ελπίδα για όλους μας.

Κάθε φοβισμένο παιδί, είναι ένα μέλλον φόβου και μίσους για όλους μας.

Λίγες μέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στη φασιστική, αμερικανοκίνητη χούντα, δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Η μάχη ενάντια στις ναζιστικές ιδέες είναι μάχη :

§              Της γνώσης ενάντια στην αμορφωσιά

§              Της συλλογικότητας ενάντια στον ατομισμό

§              Της κοινωνικής δράσης ενάντια στους κάθε είδους «σωτήρες»

§              Της ομορφιάς της ζωής, ενάντια στο μίσος

§              Της ελευθερίας ενάντια στον τρόμο.

§              Είναι μάχη ενάντια στα σκοτεινά πλοκάμια του συστήματος εξουσίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα δώσει τη μάχη σε συντονισμό με την ΕΛΜΕ και τα σωματεία του Δήμου μας, διοργανώνοντας δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στα μαθήματα, αντιφασιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στις κοινές δράσεις που θα προταθούν.

/* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια