ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

(Νοέμβριος 2012)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

§      Προχωράμε σε πλατύ Συντονισμό Φορέων και Συλλόγων. Στόχος μας η δημιουργία πλατιών λαϊκών μετώπων αντίστασης και αλληλεγγύης σε κάθε περιοχή.

§       Δημοσιοποιούμε με δελτία και συνεντεύξεις Τύπου τις αποφάσεις μας. Παρεμβαίνουμε στον τοπικό τύπο. Ισχυροποιούμε και ενημερώνουμε το site του Συλλόγου.

§   Συναποφασίζουμε και συνδιοργανώνουμε δράσεις με τους άλλους Συλλόγους Π.Ε. της Δ’ Αθήνας.

§   Προχωράμε με την ΕΛΜΕ και τους άλλους φορείς σε συντονισμό και τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις.

§   Συμμετέχουμε στον Πανελλαδικό Συντονισμό Σωματείων και στους συντονισμούς των Συλλόγων Π.Ε.

§   Καλούμε τους γονείς και συνδιοργανώνουμε κινητοποίηση στο Γραφείο και τη Διεύθυνση. Αρνούμαστε με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων την αύξηση των μαθητών στα τμήματα και τις συγχωνεύσεις

§       Διοργανώνουμε σε κάθε σχολείο εκδήλωση – συζήτηση για το «νέο σχολείο» και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διάλυση της Δημόσιας, Δωρεάν παιδείας, συζητώντας τις επιπτώσεις τους στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικότερα.

§        Ενημερώνουμε τους γονείς για τα νέα μέτρα με επιστολή (Γράμμα).

§      Οργανώνουμε παρέμβαση στις σχολικές επιτροπές για τα ζητήματα της χρηματοδότησης των σχολείων.

§     Προετοιμάζουμε εβδομάδα δράσης των σχολείων ενάντια στα αναλυτικά προγράμματα. Σε όλα τα σχολεία προχωράμε σε αντιμαθήματα με περιεχόμενο:

την εναντίωσή μας στην κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα

τα ζητήματα της αλληλεγγύης

αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.

§  Δημιουργούμε παιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου και συγκροτούμε επιτροπή αγώνα οι οποίες μαζί με το Δ.Σ. ετοιμάζουν υλικό για τα αντιμαθήματα, κατά τάξη και μάθημα. Δημοσιοποιούμε την απόφασή μας αυτή. Προτείνουμε συντονισμό των Συλλόγων σε αυτή την κατεύθυνση.

§      Μετατρέπουμε τα σχολεία σε κέντρα αγώνα, ενημέρωσης και συσπείρωσης όλης της γειτονιάς.

§  Κάνουμε εξορμήσεις στις πλατείες των δήμων του Συλλόγου μας, σε λαϊκές αγορές και σε κεντρικούς δρόμους. Παρεμβαίνουμε έξω από τράπεζες, SuperMarket, Δημόσιες Υπηρεσίες, Μετρό, της περιοχής μας.

§    Αναρτούμε πανό, σημαίες, πλακάτ  και αφίσα του Συλλόγου στα σχολεία και σε κεντρικά σημεία των Δήμων.

§       Δεν καλύπτουμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού –δεν αναλαμβάνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες. Προκηρύσσουμε συνεχείς στάσεις εργασίας σε τέτοια περίπτωση.

Στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε πανεργατικό αγώνα διάρκειας και ανατροπής  (διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, τοπικές δράσεις) με κοινές αποφασιστικές μορφές, σε όλους τους χώρους.  

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια, τις συνελεύσεις και τις απεργίες, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, τη συνέχεια του αγώνα έως την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των νόμων ή ν/σχεδίων .

   Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς, δύσκολος και διαρκής. Χρειάζεται τη συσπείρωση όλων μας. Την ενωτική μας δράση. Την παρουσία μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθένας μας. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον μας με περηφάνεια και πάθος, με την αισιοδοξία του δίκιου μας, με τη διεκδίκηση της ζωής μας. Στον μακρύ δρόμο που μπαίνουμε, οι πρώτοι μας εχθροί είναι το ατομικό βόλεμα, η αποσυλλογικοποίηση, η διάσπαση, η περιχαράκωση, η μοιρολατρία. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

/* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια