Συνάδελφοι/ισσες

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) -απόλυτα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων Ιμπεριαλιστικών Κέντρων (ΕΕ-Δ.Ν.Τ)- ακολουθώντας τα χνάρια της αντιλαϊκής επίθεσης των προηγούμενων κυβερνήσεων (Παπανδρέου-Παπαδήμου), την ίδια στιγμή που επιβάλλει νέο γύρο λεηλασίας σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη σκορπώντας απόγνωση, φτώχεια και πείνα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία, προχωρεί στην επιβολή της βάρβαρης πολιτικής της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ».

Το Υπουργείο Παιδείας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1/10/2012, ξεκίνησε αιφνιδιαστικά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίουn10-005 για την αξιολόγηση έως την Τρίτη 9/10/2012. Προφανής στόχος αυτής της κίνησης είναι η απόσπαση της συναίνεσης των εκπαιδευτικών, μέσω της  συμμετοχή τους, για την υλοποίηση του επόμενου βήματος, που θα είναι η σύνταξη προεδρικού διατάγματος που θα καθορίζει το τι και το πώς της αξιολόγησης και η νομιμοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης για την220-802αξιολόγηση – χειραγώγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων, στην κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας στη μισθολογική καθήλωση και στις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι/σσες

Το ΔΣ εκπ/κών Καλλιθέας – Μοσχάτου, στηριζόμενο στις αποφάσεις του συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου:

  • Να ΜΗΝ συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση, η συμπλήρωσή του έτσι κι αλλιώς είναι προαιρετική και ανώνυμη, οποιαδήποτε τυχόν πίεση ή αυθαιρεσία της διοίκησης πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα.
  • Κανείς – καμιά συνάδελφος να μην ζητήσει ούτε να παραλάβει κλειδάριθμο από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε καμιά διοικητική αρχή για τη στάση που θα ακολουθήσουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα.
  • Καλούμε τους διευθυντές να μην ενδώσουν στην υποκριτική διαδικασία με τους κλειδαρίθμους, πολύ περισσότερο να μείνουν μακριά από πιέσεις προς τους συναδέλφους που θα αρνηθούν  να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι συνάδελφοί μας, μέλη των συλλόγων και δεν έχουν καμιά άλλη υπηρεσιακή υποχρέωση πέρα από την απλή ενημέρωση των εγκυκλίων. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μετατραπούν σε προωθητές της αξιολόγησης και επομένως συνένοχοι της απόρριψης ή ακόμα και απόλυσης συναδέλφων. Τα στελέχη εκπαίδευσης που θα συνεργήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία αξιολόγησης και στις απολύσεις, καμία θέση δεν θα έχουν στους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και στον κλάδο.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το ρόλο της αξιολόγησης. Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» αξιολόγηση.  Όχι στην κοροϊδία και την εξαπάτηση – καμιά νομιμοποίηση της αξιολόγησης

Η αξιολόγηση δεν είναι ουδέτερη. Αξιολόγηση σημαίνει χειραγώγηση και υποταγή των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση των σχολείων και επαναφορά του μαύρου επιθεωρητισμού με νέες σύγχρονες μεθόδους και ποσοτικοποίηση όλων των διαδικασιών της διδακτικής πράξης.

Η αξιολόγηση θεωρείται ένα μέτρο αντιδραστικό, αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό και ως τέτοιο απορρίπτεται εξ ολοκλήρου.

Οικοδομούμε μέτωπο αντίστασης και συνολικής απόρριψής της. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων σε οργανωμένη απειθαρχία και αντίσταση σε κάθε μορφή αξιολόγηση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΛΕΝΗ

 ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια