Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση εκπαιδευτικών και γονέων με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για την οργανικότητα των σχολικών μονάδων

Την Τετάρτη 10-4-2013 και ώρα 2.00 μ. μ. έγινε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη.

Στην παραπάνω συνάντηση μετείχαν μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , πρόεδροι συλλόγων, αιρετοί του κλάδου, εκπρόσωποι γονέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης που μάλιστα ενισχύθηκαν και από δυνάμεις Μ.Α.Τ.

 

Στο τραπέζι τέθηκαν τα θέματα της αξιολόγησης, των πειθαρχικών, των κενών των εκπαιδευτικών, και κυρίως το ζήτημα της οργανικότητας των σχολικών μονάδων για την οποία άλλωστε η Δ.Ο.Ε. καλούσε τα μέλη της στην παράσταση διαμαρτυρίας κηρύσσοντας παράλληλα 3ωρη στάση εργασίας.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής είπε:

 • Όσον αφορά τους πίνακες που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και εμφανίζουν τις σχολικές μονάδες να έχουν νέες μειωμένες οργανικές θέσεις που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της διαίρεσης του συνόλου των μαθητών με το όριο των μαθητών ανά τάξη (25), δήλωσε ότι ήταν μια άστοχη κίνηση ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του Υπουργείου Παιδείας  και ότι κατανοεί ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υπολογιστούν με αυτό τον τρόπο οι οργανικότητες των σχολικών μονάδων.
 • Ότι δεν πρόκειται να χαθούν οργανικές θέσεις, ίσα ίσα πρόκειται να αυξηθούν στην Αττική (!) ή στη χειρότερη περίπτωση να παραμείνουν όπως είναι. Αυτό στο σύνολο της Αττικής όμως και όχι κατά περιοχή.
 • Ότι θεωρεί πως και το Υπουργείο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση δεχόμενο ότι η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα όσον αφορά την κάλυψη των κενών σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας. Είπε επίσης, ότι σε άλλες περιφέρειες πλεονάζουν εκπαιδευτικοί και θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην Αττική, στις  νέες οργανικές θέσεις που θα προτείνει, εφόσον το επιθυμούν.
 • Όσον αφορά την Αττική, οι συνάδελφοι που περίσσεψαν από τα σχολεία τα οποία συγχωνεύτηκαν, μετακινήθηκαν σε γειτονικά σχολεία που επιθυμούσαν και αν επιθυμούν να αποκτήσουν νέα οργανική στα σχολεία που ήδη υπηρετούν αυτό θα γίνει.
 • Ήταν κατηγορηματικός ότι η όποια μετακίνηση συναδέλφων θα γίνεται σε όμορα σχολεία και με δική τους συναίνεση όπως γίνεται και σήμερα. Επίσης δήλωσε ότι δε θα αυξηθούν μόνο οι οργανικές των δασκάλων στην Αττική, αλλά και των ειδικοτήτων.
 • Δεσμεύτηκε ότι αυτές θα είναι οι εισηγήσεις του προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά δεν μπορούσε να δεσμευτεί ότι η εισήγησή του θα γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας.
 • Όσον αφορά τα κενά των εκπαιδευτικών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και ότι κάθε βδομάδα ζητά τις απαραίτητες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Στις παραπάνω απόψεις οι παρευρισκόμενοι φορείς έκαναν τις παρατηρήσεις τους και τις επισημάνσεις τους.

 • Εκφράστηκε έντονα η απορία,  αν είναι δυνατόν να ασκεί εκπαιδευτική πολιτική ένας υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας απούσας της ηγεσίας του υπουργείου.
 • Τέθηκε το ερώτημα ότι αφού οι πίνακες αυτοί  δεν εκφράζουν τη βούληση του υπουργείου γιατί δεν αποσύρονται ή τουλάχιστον γιατί δε βγαίνει μια επίσημη διευκρίνιση είτε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις είτε από το ίδιο το υπουργείο.
 • Εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις,  αν όντως ήταν μια άστοχη κίνηση ενός υπαλλήλου, την ώρα που ο υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου σε συνάντησή του με εκπαιδευτικούς και γονείς  στις 16-11-2012 δήλωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε «εξορθολογισμό» του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα κενά.  Και ότι κατά την άποψή του, δεν μπορεί να θεωρείται μετακίνηση το να βρεθεί ένας εκπαιδευτικός από το Παγκράτι στη Γλυφάδα. Μίλησε δηλαδή καθαρά για υποχρεωτικές μετακινήσεις.
 • Δεν απάντησε  στο ερώτημα αν θα γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις από νομό σε νομό και με ποια κριτήρια. (διαβάσαμε αργότερα στον τύπο αυτά θα είναι τα χρόνια υπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση, η εντοπιότητα).

Στα παραπάνω ζητήματα, ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν έδωσε παραπάνω διευκρινίσεις,  δήλωνε συνεχώς αναρμόδιος να διευκρινίσει ή να δεσμευθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου.

 

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Καλλιθέας Μοσχάτου όπως και άλλοι σύλλογοι στην Αττική, αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Τρίτη 16-4-2013 για νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 1.00 μ.μ.

 Μούκα Γεωργία, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας Μοσχάτου

 

Τρίτη 16 Απρίλη κατεβαίνουμε όλοι στο

συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας (στάση μετρό Νερατζιώτισσα) στις 1μ.μ.

 

/* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια