Κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη 20142012-10-23 10.00.14
για τη μεταφορά μαθητών
στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι

ΟΥΤΕ ΠΑΤΙΝΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα και την πολιτική της Ε.Ε. καταργεί τη μεταφορά χιλιάδων μαθητών από και προς το σχολείο τους. Αυτή τη στιγμή όλοι οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων, καθώς και δεκάδες μαθητές του του ηπειρωτικού και νησιωτικού κορμού της χώρας, αναγκάζονται να κινηθούν προς το σχολείο τους με όποιο τρόπο βρουν. Εκεί δε που το ζήτημα ξεπερνάει την πρόκληση είναι στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία.
Να ξεκινήσει άμεσα η μεταφορά μαθητών διεκδικεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.
Την ίδια μέρα καλεί στις 3.30 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που θα συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, απαιτώντας άμεση λύση για να μπορούν οι μαθητές να πάνε στα σχολεία τους παντού και σχεδιασμό μόνιμης λύσης για να μην επαναλαμβάνεται το πρόβλημα κάθε χρονιά. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καθώς και οι γονείς των μαθητών των Μουσικών – Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Η Ομοσπονδία Γονέων κάνει λόγο για αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόζεται στο σύστημα της μεταφοράς, αλλά και στην εκπαίδευση γενικότερα και προειδοποιεί ότι η ταλαιπωρία δεν θα τελειώσει με την άρση κάποιων αστοχιών ή γραφειοκρατικών κωλυμάτων, προβάλλοντας την πρόταση των γονιών για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, με εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας επαρκή κρατική χρηματοδότηση, ως μόνη ουσιαστική και μόνιμη λύση.
Μέσα από την κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, οι γονείς διεκδικούν από την κυβέρνηση και από την Περιφέρεια:
• Να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών χωρίς καμία καθυστέρηση. Να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν, χωρίς καμία κατάργηση και επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά των μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
• Να δοθεί μόνιμη λύση μπροστά στη νέα σχολική χρονιά με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και Ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών.

Διαβάστε εδώ σχτική ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ / 2014 07 07 tropologia kya

 

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια