Ειδική Αγωγή

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας τις εκπαιδευτικές πολιτικές της  Ε.Ε. και  του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής με το νέο πολυνομοσχέδιο, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (Ε.Α.)  αφού ουσιαστικά κλείνει τα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες «συμπεριλαμβάνονται» στα γενικά σχολεία, χωρίς την κατάλληλη υποδομή και ειδικό προσωπικό. Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο Σύλλογος πρέπει να πάρει θέση.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ

Ο Σύλλογος καλεί σε συνάντηση τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 7μ.μ

 

Συνάντηση Συλλόγου με Διευθυντές Σχολείων Καλλιθέας – Μοσχάτου ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Ο Σύλλογος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων σε ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το δημόσιο σχολείο και τη λειτουργία του όπως υλικοτεχνικά προβλήματα, εργασιακά δικαιώματα εκπ/κών, υποχρηματοδότηση σχολείων, αξιολόγηση και οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 12:00

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Συναδέφισσες/φοι,

Οι μνημονιακές πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ε.Ε, η καταστολή των δημοκρατικών διακαιωμάτων και η παραίτηση του αστικού κράτους από τις κοινωνικές του υποχρεώσεις έχουν φτωχοποιήσει, έχουν εξαθλιώσει και έχουν ρίξει σε  κοινωνικό αποκλεισμό και ανέχεια μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Και είναι το ίδιο το κράτος και οι πολιτικές του που αφήνουν ελεύθερο το φασισμό, φορώντας την «αντισυστημική του μάσκα» να αλωνίζει και να διαδίδει το μίσος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η σύγχρονη βαρβαρότητα απαιτούνται πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αλλά και σχηματισμός «άλλων» δομών και σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Απαιτούνται γενναίες δράσεις, οι οποίες μόνο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις -και όχι με ανάθεση- μπορούν να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν.

Ο Σύλλογος σας καλεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 9ο Δημοτικό Σχολείο (Σαπφούς 138) στις 7μ.μ.

/* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια