Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες

Σε αρκετούς συναδέλφους από την Καλλιθέα αλλά και τον Άλιμο έχει πιστωθεί το ποσό των, περίπου, 8500 ευρώ, ως αναδρομικά για το επίδομα των 176 ευρώ.  (Η προσφυγή είχε υποβληθεί το 2006).

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε:

Α. Όταν είχε εγερθεί το θέμα, ο Σύλλογος έδωσε στους συναδέλφους κάποια ονόματα δικηγορικών γραφείων που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα-όπως με ενημέρωσε τηλεφωνικά ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου. Έτσι, ανά σχολείο, όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρθηκαν πήγαν ελευθέρα όπου ήθελαν. Η μεγάλη πλειοψηφία κινήθηκε προς τα γραφεία των κυρίων Δραγασάκη και Μητρόπουλου.

Β. Πράγματι κάποιες θετικές αποφάσεις πάρθηκαν και έτσι ΕΠΕΙΔΗ είναι προσωρινά εκτελεστές, πιστώθηκαν στους δικαιούχους τα αναδρομικά

Γ. Το Δημόσιο έχει προσφύγει για όλες τις περιπτώσεις στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, το οποίο ΔΕΝ έχει αποφανθεί, ΑΛΛΑ έχει εισηγηθεί ΑΝΤΙΘΕΤΑ προς τις ως τώρα δικαστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι/σσες:

Α. Γνωρίζετε με ποιο γραφείο συνεργαστήκατε. Καλό είναι να ενημερωθεί ο Σύλλογος, ώστε να βοηθήσει σε τυχόν επαφές με τους δικηγόρους

Β. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

 Γεωργία Μούκα

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου

Ακολουθεί η απάντηση ενός δικηγορικού γραφείου σε ερώτημα του Συλ. Εκπ. ΠΕ Αλ. Δελμούζος:

Αθήνα, Δεκέμβριος 2012

Προς το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αττικής

«Αλέξανδρος Δελμούζος »

Σε απάντηση ερωτημάτων σας σχετικά με την πρόσφατες πληρωμές των αναδρομικών για τα 176 ευρώ, εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν δικαστικά, σε συνδυασμό και με την πορεία των αγωγών που έχουμε καταθέσει για λογαριασμό των μελών σας, σας αναφέρουμε τα εξής :

  • Υπενθυμίζεται ότι ο μέσος χρόνος εκδίκασης (σε α΄ βαθμό) των συγκεκριμένων εργατικών αγωγών από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας ήταν ανέκαθεν πάνω από  5 έτη.
  • Ετσι λοιπόν, ενώ με την συνήθη πρακτική θα έπρεπε εντός του 2012 να είχε ξεκινήσει η εκδίκαση των πρώτων αγωγών που καταθέσαμε το 2006, εντούτοις, τα Δικαστήρια κατ΄ εντολή της τρόικας, εκδικάζουν σε μεγαλύτερη αναλογία την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων (δηλαδή υποθέσεις από τις οποίες το κράτος ευελπιστεί να εισπράξει χρήματα), με αποτέλεσμα, οι υποθέσεις ομαδικών αγωγών όπως η διεκδίκηση των 176 ευρώ να συνεχίζουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα.
  •  Μεμονωμένες υποθέσεις που δικαιώθηκαν, έχουν εκδικαστεί κατ΄ εξαίρεση, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό πριν αρκετά χρόνια, πρόσφατα δε οδηγήθηκαν στο στάδιο της πληρωμής. Πλέον εδώ και καιρό, δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση προτιμήσεως / συντμήσεως δικασίμου.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναιρέσεις για την παραπάνω διεκδίκηση, οι οποίες με αποφάσεις θα επιλύσουν αμετάκλητα το θέμα αυτό είτε θετικά είτε αρνητικά.

 Η πλειονότητα των δικαστικών αποφάσεων συνεχίζει να είναι θετική.

  •  Σε περίπτωση που η επίδικη διεκδίκηση έχει θετική έκβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε, αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα Πρωτοδικεία οι οποίες θα έχουν ανάλογη τύχη.
  • Στην αντίθετη περίπτωση που η επίδικη διεκδίκηση έχει αρνητική έκβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε τελευταίο στάδιο και στο ΑΕΔ, τότε, οι υποθέσεις που εκκρεμούν, με πράξη των Προέδρων των Τμημάτων δεν θα οδηγούνται προς εκδίκαση.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι, στην περίπτωση της αρνητικής έκβασης, όσοι έχουν λάβει χρήματα με δικαστικές αποφάσεις κατά των οποίων όμως στη συνέχεια το Ελλ. Δημόσιο άσκησε αναίρεση για να τις κρατήσει σε εκκρεμότητα, ενδεχομένως να υποχρεωθούν στην επιστροφή τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε. Καλές Γιορτές

  Μανώλης Κουτλής

 Δικηγόρος

/* *//* *//* *//* */

Comments are closed.

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια