Archive for Σεπτέμβριος 2016

12-floating-lanterns-a-web-imagensp_96ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
www.nipiagogoi.gr

ΣΤΥΓΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ’’ ΣΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ! Έπεσαν οι μάσκες της δήθεν «αριστερής πολιτικής» του Υπουργείου!

Το Υπουργείο Παιδείας μετά την αύξηση του ελάχιστου αριθμού παιδιών για τη λειτουργία τμήματος,μετά τη θέσπιση κριτιρίων για την εγγραφή των παιδιών στο Ολοήμερο και μετά τα καλοκαιρινά νομοθετήματα με τα οποία εξαφανίζεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του, εγκαλεί τώρα τους /τις Νηπιαγωγούς να αλλάξουν τις συλλογικές αποφάσεις τους!

Ενώ τα Νηπιαγωγεία αυτό τον καιρό ζουν ένα ιδιότυπο καθεστώς τρέλας με το σχολειοποιημένο πρόγραμμα που δεν έχει τη φιλοσοφία των προγραμμάτων Νηπιαγωγείου και το οποίο πρέπει οι Νηπιαγωγοί να εφαρμόσουν στο Νηπιαγωγείο…
Ενώ τα Νηπιαγωγεία έχουν μετατραπεί σε Κέντρα διερχομένων το πρωί με το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας…
Ενώ στην επαρχία τα νήπια φτάνουν (με λεωφορεία και χωρίς συνοδό) στο Νηπιαγωγείο πολύ πριν ανοίξει και φεύγουν μισή ώρα μετά τη λήξη του προγράμματος…
Ενώ οι φωνές και οι εντάσεις μεταξύ γονέων και Νηπιαγωγών εντείνονται καθημερινά κατά την αποχώρηση, αφού δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος αποχώρησης στο πρόγραμμα…
Ενώ στα συστεγαζόμενα με Δημοτικά οι εντάσεις μεταφέρονται μεταξύ Δασκάλων Νηπιαγωγών και γονέων που μπαινοβγαίνουν με τα παιδιά τους στα σχολεία…
Ενώ Διευθυντές Εκπαίδευσης στέλνουν στα σχολεία εγκυκλίους που δεν ισχύουν και άλλοι εξ αυτών εγκυκλίους που είχαν βγει το καλοκαίρι εμπιστευτικά «για την τεκμηρίωση του ΕΤΟΝ »…
Ενώ στο myschool εμφανίστηκαν Διδακτικά Αντικείμενα στο Νηπιαγωγείο, όπως Ανατροφοδότηση και Πρόγευμα προκαλώντας Νηπιαγωγούς και Πανεπιστημιακούς να σκίσουν τα πτυχία τους…
Το «αριστερό» Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τα ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΟΧΙ για να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συντονιστικού / Το ΥΠΕΘ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ

Τα κυβερνητικά μέτρα για την παιδεία διαμορφώνουν ένα άμεσο αλλά και Printμακροπρόθεσμο τοπίο περικοπών σε εκπαιδευτικούς και τμήματα φοίτησης, υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές της Ε.Ε. και των τραπεζών.

Ταυτόχρονα προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις που  κινούνται στη λογική του ΟΟΣΑ και της διαμόρφωσης ενός σχολείου της αγοράς.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντισταθούμε στην αποδόμηση και την καταστροφή της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

 Συμμετέχουμε μαζικά

  • στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.

στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς 138).

  • στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

και την απεργιακή συγκέντρωση

στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 το μεσημέρι

2FC2323D00000578-3382715-image-a-45_1451829650789nsp_96Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει, για μια ακόμη φορά, ότι η εφαρμογή του νέου «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου» νηπιαγωγείου, ως αποτέλεσμα θα έχει το να δεχτεί πλήγμα τόσο η εκπαίδευση των παιδιών όσο και οι εργασιακές σχέσεις των νηπιαγωγών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:
Καταγγέλλει την συστηματική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ για υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου.
Απαιτεί δυνατότητα εναλλαγής του ωραρίου ανάμεσα στις νηπιαγωγούς του βασικού και του προαιρετικού προγράμματος, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Ζητά ενιαίο πρόγραμμα και στόχους, με συνεργασία των νηπιαγωγών
Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.
Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ Ανακοίνωση για τα νηπιαγωγεία πρακτικό

Κατεβάστε εδώ Σχέδιο Πρακτικού / ΔΟΕ Σχέδιο Πρακτικού για Νηπιαγωγεία

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης.newego_LARGE_t_1101_54259409_type13145

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του της 31-8-2016 υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης Γ.Σ. ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Δ.Ο.Ε. στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποφάσισε την πραγματοποίηση

24ωρης απεργιακής κινητοποίησης

την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

και την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00 το μεσημέρι,

ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Σε όλο το χρονικό διάστημα πριν και μετά την 24ωρη απεργία:

  • Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. 
  • Έκδοση αφίσας και επιστολής προς τους γονείς τόσο των νηπίων όσο και των μαθητών του δημοτικού σχολείου.
  • Δημοσιοποίηση των θέσεων μας με σποτ σε διαδίκτυο και Μ.Μ.Ε.
  • Συντονισμός και πραγματοποίηση κοινών δράσεων με Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. καθώς και με τις Ομοσπονδίες Γονέων.
  • Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών όλης της χώρας από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15, ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης, καθώς και έπειτα και μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
  • Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016. …

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση /  ΔΟΕ Απόφαση για αγωνιστική δράση

9-46e86-bbc0-688b9872b007-2060x1236Θέμα: Για την επιβολή από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ του νέου τύπου ολοήμερου – παιδοφυλακτήριου στην προσχολική αγωγή

Έπειτα και από την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων και το ωράριο των νηπιαγωγών, δεν μπορεί κανείς να τρέφει αυταπάτες σχετικά με το σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας.
Δεν έχει στις προθέσεις της τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης παρά τις ανέξοδες, δίχως αντίκρισμα, εξαγγελίες της.
Διαλύει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο με την επιστημονικά τεκμηριωμένη και την παιδαγωγική προσφορά του και στη θέση του φέρνει το, υποτιθέμενο, «νέο ενιαίο», όπου χωρίζει το πρόγραμμα σε βασικό και προαιρετικό, αίροντας την αντισταθμιστική λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και μετατρέποντάς το σε φύλαξη.
Επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (και μάλιστα τυπικά καθώς ουσιαστικά πρόκειται για 30ωρο εξ αιτίας του γεγονότος ότι επιβάλλεται η συνεχής ανάγκη επιτήρησης και παρουσίας των νηπιαγωγών κοντά στα νήπια) για το σύνολο των νηπιαγωγών (πλην των ελάχιστων που υπηρετούν στα, μετρημένα στα δάχτυλα, 4/θεσια και άνω νηπιαγωγεία) και μάλιστα δίχως την επιπλέον αποζημίωση που ισχύει στα αντίστοιχα δημοτικά σχολεία.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ νέο τοπίο στην προσχολική

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ14345567521382606520

ΟΛΟΙ – ΕΣ σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 2:00 το μεσημέρι στη Δ’ Διεύθυνση (Συγγρού 165) για να αποτρέψουμε μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα το επιτρέψουμε! Θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα!

Είναι φανερή, πλέον, η στόχευση του ΥΠΕΘ για μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ, υλοποιώντας το φτηνό και ευέλικτο μνημονιακό σχολείο που «νομοθέτησαν» Μ. Παρασκευή και 15Αύγουστο.

Μόνον έτσι εξηγούνται οι πρωτοφανείς πιέσεις (δια τροποποιητικών διαταγμάτων) προς τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν σε κατανομή ωρών στις 9:00 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, πριν καλά – καλά ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων και ενώ το ΥΠΕΘ όλο εξαγγέλλει προσλήψεις, αλλά της μεταθέτει όλο και για αργότερα.

Μόνον έτσι εξηγούνται οι πρωτοφανείς παρατυπίες και οι πραξικοπηματικές ενέργειες που διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Π.Ε. σε όλη την Αττική. «Καταργούνται» επί της ουσίας οι αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ, αποφασίζονται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με μονοπρόσωπες αποφάσεις οι υπεραριθμίες, καταργούνται οι νόμιμες διαδικασίες και προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων προς τις Διευθύνσεις, αποστέλλονται στα σχολεία ανυπόγραφα και απρωτοκόλλητα «κουρελόχαρτα» που δήθεν ενημερώνουν, αλλά στόχο έχουν να πιέσουν τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων ώστε να συναινέσουν σε αυτές τις πρωτοφανείς διαδικασίες.

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία, όφειλε στις 9:00 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό (δασκάλους και ειδικότητες), ώστε να τοποθετηθούν στα σχολεία έγκαιρα και νόμιμα και κατόπιν να καλούσε τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν σε κατανομή τμημάτων και ωρών.

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία θα ξεκαθάριζε ότι θα υπάρχουν:

1.ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήματου σχολείου

2. ένας/μία δάσκαλος/α ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο

3. δύο νηπιαγωγοί για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθετμήμα υποδοχής

6. οργανικές θέσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

7. οι απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία

Αν το ΥΠΕΘ ήθελε να λειτουργήσουν τα σχολεία δε θα νομοθετούσε ούτε στο γόνατο ούτε Πασχαλιάτικα, με υπουργικά διατάγματα. Δε θα νομοθετούσε κάτω από την επίβλεψη των επιτηρητών του ΟΟΣΑ, ούτε κάτω από το τακούνι της Δρακουλέσκου του ΔΝΤ, που θέλουν να επιβάλουν ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αγοραίο και ταξικό, αλλά θα αφουγκραζόταν την ψυχή και τον κόπο των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και κρατούν όρθια τη Δημόσια Εκπαίδευση και Παιδεία.

Ο καθείς με τις επιλογές του…

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί επειδή σεβόμαστε τη μόρφωση των παιδιών και την εργασία μας ΔΕΝ θα συναινέσουμε σε αυτή την καταστροφική πολιτική.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΟΛΟΙ ΕΣ 2 το μεσημέρι κινητοποίηση στη Δ’ Διεύθυνση

Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ   Οκτ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια