Archive for Ιούλιος 2016

aaa_2ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

  Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας, από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη στήριξη κρατών και διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις, με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / ΔΟΕ – Ανακοίνωση για την εκπαίδευση των προσφύγων και των μεταναστών

Με ένα ποίημα πολεμώ τον ρατσισμό  Εικόνα1

Υλικό που παραχώρησε η συνάδελφος Σίσσυ Τσιφλίδου στο Σύλλογο για να χρησιμοποιηθεί από όσους -ες συναδέλφους ενδιαφέρονται.

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

ΜΕΡΟΣ 5ο

Με αφορμή την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων .

[Με Εμπλουτισμένες Προτάσεις για τον Σχεδιασμό Δράσεων]

Επιμέλεια προτάσεων: Τσιφλίδου Σίσσυ, Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ

 Η ακόλουθη πρόταση για έναν απογευματινό κύκλο ποίησης υλοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου του 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αλλά και Φυλετικών Διακρίσεων, από τη Λέσχη Ανάγνωσης του Σχολείου μας και από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ Τάξης που είχαμε προσκαλέσει. Ενδιάμεσα προτείνονται και άλλες δραστηριότητες και αξιοποίηση πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού με τον τίτλο «Άλλες δράσεις». Πολλές από αυτές τις προτάσεις έχουμε ήδη υλοποιήσει στο σχολείο μας, στο πλαίσιο των φετινών πολιτιστικών προγραμμάτων για την προσφυγιά και τη μετανάστευση.
Η ποίηση υπήρξε για εμάς κυριολεκτικά μια αποκάλυψη, η εμπειρία της οποίας μπορεί αδύναμα, ίσως και άνισα, να εκφραστεί με λέξεις. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι ο συμβολικός ποιητικός λόγος με τη δύναμη των λέξεων συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το προσφυγικό ζήτημα προβάλλει πολικότητες άλλων ζητημάτων, όπως του φυλετικού ρατσισμού ή της αποδοχής της ετερότητας, και, αναπόφευκτα, μας φέρνει αντιμέτωπους με εδραιωμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις. Τέτοιου είδους δράσεις καλούν, στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού τους, πρώτα εμάς τους εκπαιδευτικούς να αναλογιστούμε για τη συγκρότηση του δικού μας κοσμοειδώλου, τη δική μας αντίληψη για τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη.
Ανοίγοντας παράθυρα θέασης του προβλήματος, βοηθώντας να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές του, μπορούμε να ελπίζουμε σε κομβικές λύσεις που θα υπηρετούν πάνω από όλα τον ίδιο τον άνθρωπο.
Η λογοτεχνία σε αυτό το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι το απαραίτητο μέσο.
Σίσσυ Τσιφλίδου

Α΄ στάδιο :

προβλέψεις – συνδέσεις με το προσωπικό βίωμα – ανάδυση των στερεοτύπων – ανίχνευση των προσδοκιών.

 SYSSI TSIFLIDOU_02 SYSSI TSIFLIDOU_04 SYSSI TSIFLIDOU_05 SYSSI TSIFLIDOU_06 SYSSI TSIFLIDOU_07SYSSI TSIFLIDOU_08 SYSSI TSIFLIDOU_09 SYSSI TSIFLIDOU_10 SYSSI TSIFLIDOU_11SYSSI TSIFLIDOU_12 SYSSI TSIFLIDOU_13 SYSSI TSIFLIDOU_14 SYSSI TSIFLIDOU_15 SYSSI TSIFLIDOU_16SYSSI TSIFLIDOU_17 SYSSI TSIFLIDOU_18 SYSSI TSIFLIDOU_19SYSSI TSIFLIDOU_20SYSSI TSIFLIDOU_21 SYSSI TSIFLIDOU_22 SYSSI TSIFLIDOU_23 SYSSI TSIFLIDOU_24 SYSSI TSIFLIDOU_25 SYSSI TSIFLIDOU_26 SYSSI TSIFLIDOU_27SYSSI TSIFLIDOU_29 SYSSI TSIFLIDOU_30 SYSSI TSIFLIDOU_31 SYSSI TSIFLIDOU_32 SYSSI TSIFLIDOU_33 SYSSI TSIFLIDOU_34SYSSI TSIFLIDOU_35SYSSI TSIFLIDOU_36 SYSSI TSIFLIDOU_37 SYSSI TSIFLIDOU_38SYSSI TSIFLIDOU_39 SYSSI TSIFLIDOU_40

Β΄ στάδιο :
δημιουργική γραφή – εργαστήριο ποίησης

 SYSSI TSIFLIDOU_42 SYSSI TSIFLIDOU_43 SYSSI TSIFLIDOU_44 SYSSI TSIFLIDOU_45 SYSSI TSIFLIDOU_46 SYSSI TSIFLIDOU_47 SYSSI TSIFLIDOU_48 SYSSI TSIFLIDOU_49 SYSSI TSIFLIDOU_50 SYSSI TSIFLIDOU_51 SYSSI TSIFLIDOU_52SYSSI TSIFLIDOU_53 SYSSI TSIFLIDOU_54 SYSSI TSIFLIDOU_55 SYSSI TSIFLIDOU_56 SYSSI TSIFLIDOU_57 SYSSI TSIFLIDOU_58 SYSSI TSIFLIDOU_59

3 Μηδενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το ενιαίο σχολείο της κυβέρνησης
Ο τραγικά ελάχιστος αριθμός μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. που ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 4-7-2016, το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί το πρώτο σαφές δείγμα της πολιτικής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η κυβέρνηση.
Το 8,58% ως ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών. Τα πραγματικά κενά που, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι η βάση για την πραγματοποίηση ή όχι των μεταθέσεων αντικαταστάθηκαν, ως κριτήριο, από τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών. Το 91,22% των συναδέλφων μας που κατέθεσαν αίτηση μετάθεσης παίρνει το μήνυμα πως σε καιρούς άγριας οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων δεν μπορεί να πλησιάσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του ακόμα και αν υπάρχουν πραγματικά κενά.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Ανακοίνωση για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Απόφαση της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου les-400-coups-ok1
για την αγωνιστική δράση της Δ.Ο.Ε.

Τετάρτη 31 Αυγούστου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Η 85η Γ.Σ. του Κλάδου απαντά στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των «θεσμών» (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ), αγωνιζόμενη για :
• Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
• Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
• Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
• Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
• Μείωση διδακτικής ύλης.
• Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.

Διαβάστε εδώ την απόφαση / Απόφαση 85ης Γενικής Συνέλευσης για την αγωνιστική δράση της ΔΟΕ

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ   Αυγ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια