Archive for 29 Νοεμβρίου 2015

APERGIA 3 DEKEMBRHΌλοι και Όλες στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση
στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ
Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3 ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / 24ωρη-Απεργία-ΑΔΕΔΥ-3-Δεκεμβρίου-2015

00000000Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Έχουμε μπροστά μας νέα μέτρα και εκ νέου σαρωτικό χτύπημα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όσο επιτρέπομε να παίρνονται τέτοια μέτρα, τόσο θα αποδυναμώνουμε τη δυνατότητά μας να αντιστεκόμαστε, τόσο θα μπαίνουμε πιο βαθιά στην κρίση και την ύφεση, τόσο περισσότερο θα γινόμαστε αποικία και θα διαλύονται παραπέρα οι ζωές μας.
Επίμονα, σχεδιασμένα και κατακερματισμένα, προωθούνται τα μέτρα που χτυπούν – μη αναστρέψιμα – την παραγωγική βάση της κοινωνίας. Η μέθοδος της «σαλαμοποίησης» επιλέγεται για να μην υπάρχουν συνολικές αντιδράσεις.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση επιτροπείας των Βρυξελών έχουν και πάλι βασικούς άξονες τη δημοσιονομική πολιτική (μειώσεις μισθών, συντάξεων, δαπανών), την εισοδηματική πολιτική (φορολογία, δάνεια, διακανονισμοί) και την επιβολή εμπορικής (και «αντι»παραγωγικής) πολιτικής, με στόχο την άρση κάθε περιορισμού στις εισαγωγές. Είναι φανερό πως όσο βρισκόμαστε δεμένοι στη λογική της αποπληρωμής του χρέους (που επιβλήθηκε από τους δανειστές), στη λογική της εξυπηρέτησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τέλος στη λογική της ζωής μέσα στην €υρωζώνη, θα συνεχίζονται εσαεί τα μέτρα διάλυσης και καταστροφής της κοινωνίας.
Από το μισθολόγιο – φτωχολόγιο έως την πώληση των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ. Από τους πλειστηριασμούς έως την απαγόρευση του χύμα τσίπουρου και της μικρής ζυθοποιίας.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα / Προαπαιτούμενα 2

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΤο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. γίνεται συνεχώς αποδέκτης διαμαρτυριών εκ μέρους εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι σε διαδικασίες ελέγχων γνησιότητας τίτλων από την υπηρεσία αναγκάζονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τόσο να επιβαρύνονται με έξοδα επικύρωσης δικαιολογητικών όσο και να υπόκεινται την ταλαιπωρία αναζήτησής τους, κάτι που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης η οποία προβαίνει σε έλεγχο.
Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς όπου, όπως αναφέρει έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας, στα πλαίσια ελέγχου γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών, ζητείται από το Βρετανικό Συμβούλιο η καταβολή χρηματικού ποσού 10€ από κάθε εκπαιδευτικό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως:
– Δεν είναι αντίθετο με κάθε έλεγχο οποιονδήποτε στοιχείων.
– Ο έλεγχος αποτελεί ευθύνη της υπηρεσίας που τον διενεργεί και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε αυτόν οι εκπαιδευτικοί.
– Είναι απαράδεκτο να ζητούνται χρήματα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα στοιχείων των οποίων την αναζήτηση οφείλει να διενεργεί η υπηρεσία.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει ώστε όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που οφείλει να διενεργήσει η διοίκηση να μην εμπλέκουν τους εκπαιδευτικούς και να μην τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Ημερολόγιο
Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια