Archive for Νοέμβριος 2015

APERGIA 3 DEKEMBRHΌλοι και Όλες στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση
στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ
Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3 ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / 24ωρη-Απεργία-ΑΔΕΔΥ-3-Δεκεμβρίου-2015

00000000Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Έχουμε μπροστά μας νέα μέτρα και εκ νέου σαρωτικό χτύπημα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όσο επιτρέπομε να παίρνονται τέτοια μέτρα, τόσο θα αποδυναμώνουμε τη δυνατότητά μας να αντιστεκόμαστε, τόσο θα μπαίνουμε πιο βαθιά στην κρίση και την ύφεση, τόσο περισσότερο θα γινόμαστε αποικία και θα διαλύονται παραπέρα οι ζωές μας.
Επίμονα, σχεδιασμένα και κατακερματισμένα, προωθούνται τα μέτρα που χτυπούν – μη αναστρέψιμα – την παραγωγική βάση της κοινωνίας. Η μέθοδος της «σαλαμοποίησης» επιλέγεται για να μην υπάρχουν συνολικές αντιδράσεις.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση επιτροπείας των Βρυξελών έχουν και πάλι βασικούς άξονες τη δημοσιονομική πολιτική (μειώσεις μισθών, συντάξεων, δαπανών), την εισοδηματική πολιτική (φορολογία, δάνεια, διακανονισμοί) και την επιβολή εμπορικής (και «αντι»παραγωγικής) πολιτικής, με στόχο την άρση κάθε περιορισμού στις εισαγωγές. Είναι φανερό πως όσο βρισκόμαστε δεμένοι στη λογική της αποπληρωμής του χρέους (που επιβλήθηκε από τους δανειστές), στη λογική της εξυπηρέτησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τέλος στη λογική της ζωής μέσα στην €υρωζώνη, θα συνεχίζονται εσαεί τα μέτρα διάλυσης και καταστροφής της κοινωνίας.
Από το μισθολόγιο – φτωχολόγιο έως την πώληση των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ. Από τους πλειστηριασμούς έως την απαγόρευση του χύμα τσίπουρου και της μικρής ζυθοποιίας.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα / Προαπαιτούμενα 2

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΤο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. γίνεται συνεχώς αποδέκτης διαμαρτυριών εκ μέρους εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι σε διαδικασίες ελέγχων γνησιότητας τίτλων από την υπηρεσία αναγκάζονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί τόσο να επιβαρύνονται με έξοδα επικύρωσης δικαιολογητικών όσο και να υπόκεινται την ταλαιπωρία αναζήτησής τους, κάτι που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης η οποία προβαίνει σε έλεγχο.
Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της Διεύθυνσης Π.Ε. Κιλκίς όπου, όπως αναφέρει έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας, στα πλαίσια ελέγχου γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών, ζητείται από το Βρετανικό Συμβούλιο η καταβολή χρηματικού ποσού 10€ από κάθε εκπαιδευτικό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει πως:
– Δεν είναι αντίθετο με κάθε έλεγχο οποιονδήποτε στοιχείων.
– Ο έλεγχος αποτελεί ευθύνη της υπηρεσίας που τον διενεργεί και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε αυτόν οι εκπαιδευτικοί.
– Είναι απαράδεκτο να ζητούνται χρήματα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η γνησιότητα στοιχείων των οποίων την αναζήτηση οφείλει να διενεργεί η υπηρεσία.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει ώστε όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που οφείλει να διενεργήσει η διοίκηση να μην εμπλέκουν τους εκπαιδευτικούς και να μην τους επιβαρύνουν οικονομικά.

206 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου εξελέγησαν οι συνάδελφοι :

Γιάννης Κεφάλας, Γιώργος Πατσούρης, Άρης Ψυχογιός.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει τους /τις συναδέλφους που πήραν μέρος στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης, και στις εκλογικές διαδικασίες, κάνοντας πράξη το κατακτημένο δικαίωμα και τη συνειδητή υποχρέωση της συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες.
Το νέο Δ.Σ. θα κινηθεί αξιοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, καλώντας όλες-ους τις/τους συναδέλφους σε συμμετοχή και αγώνα, αξιοποιώντας το κουράγιο, τη δύναμη, το μεράκι και τη δημιουργικότητα του καθενός/μιας μας. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες και αποφασιστικές μάχες για την εργασία μας, την εκπαίδευση, τη ζωή μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου και όλοι μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφους που βοήθησαν, ως εφορευτική επιτροπή στη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών. Συγκεκριμένα τις συναδέλφους : Δελάκη Μαρία, Δαμασκηνού Στέλα, Μανασίδου Ελένη και Τσάμη Ουρανία, καθώς και τους/τις συναδέλφους του 5ου Δημοτικού Σχολείου, όπου διεξήχθησαν οι διαδικασίες.

exetaseis_40ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

και ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Σάββατο 21 Νοέμβρη 11 πμ, Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση και Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες,  διοργανώνουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 11 πμ στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, εκπαιδευτικά σωματεία, μαθητικά συμβούλια, φορείς και συλλογικότητες της Νότιας Αθήνας, ανάμεσά τους και ο Σύλλογός μας.
Στη Συναυλία συμμετέχουν:
το συγκρότημα «Κόντρα στον Άνεμο» με Ελληνικό ροκ
και η χορωδία της Νέας Σμύρνης.

 

ea6ba26a4eaddd0ed7377abc51dd94b2_LΕφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.4186/2013 για τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών για περιπτώσεις όπου ενώ σε τμήματα με 23 ή 24 μαθητές φοιτούν ένας ή και παραπάνω μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αναλογική μείωση του αριθμού των μαθητών δεν εγκρίνονται από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο ή εάν έχουν εγκριθεί δεν καλύπτεται το σχολείο με εκπαιδευτικό, προκειμένου να προχωρήσει στον απαραίτητο χωρισμό των τμημάτων. Η «λογική» που χρησιμοποιείται από τη διοίκηση είναι ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των μαθητών, δηλαδή το 25. Θεωρείται, σύμφωνα με αυτή τη στρεβλή και αντιπαιδαγωγική αντίληψη, σωστό σε ένα τμήμα που θα έπρεπε , σύμφωνα με το νόμο, να φοιτούν 22 ή 19 μαθητές, αυτό να μη συμβαίνει επειδή ο αριθμός των μαθητών του τμήματος δεν έφτασε το … μαγικό 25.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική (και επί της ουσίας παράνομη) αυτή πρακτική και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς το διοικητικό μηχανισμό της Εκπαίδευσης για εφαρμογή του Νόμου σύμφωνα με το πνεύμα και όχι το, κακώς εννοούμενο, «γράμμα».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / ΔΟΕ Εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν 4186 2013

ergati_peinas_giati_tous_proskinasΌλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου

Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 3.00μ.μ., πλ. Κοραή

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα. Έχοντας μπροστά μας την νέα επίθεση στους μισθούς, τις αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, την εξοντωτική φορολογία, τους πλειστηριασμούς κατοικιών, την εξαγγελία εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, την ελαχιστοποίηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, την περικύκλωση του σχολείου από χορηγούς και κερδοσκοπικά προγράμματα, οφείλουμε να δυναμώσουμε την εξεγερτική φωτιά του Νοέμβρη μέσα μας, στους Συλλόγους μας, στις δράσεις μας και στους αγώνες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους, όπως χρόνια κάνουμε να αναδείξουμε με τη διδασκαλία μας τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 15.00

Προσυγκέντρωση εκπαιδευτικών,  στην πλ. Κοραή, με τά τα φοιτητικά μπλοκ.

thalassa_16 1447334572_ekso-660x336Λαοθάλασσα διαδηλωτών

ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές

Δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και τρίτο μνημόνιο. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν τα συνδικάτα ήταν εξαιρετικά μαζικές. Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ που συγκεντρώθηκαν στην Κλαυθμώνος (Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Αμαρουσίου, Γλυφάδας – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δελμούζος, Πειραιά «Η Πρόοδος», Καλλιθέας – Μοσχάτου, κ.α.)

Οι ΓΣ των εκπαιδευτικών που γίνονται αυτό το διάστημα, καθώς και οι συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και ο συντονισμός τους έχουν τον πρώτο λόγο για την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Υλικό για χρήση στις τάξεις και τον γιορτή08_polytexneio_pylh

Το οπτικοακουστικό υλικό χρησιμοποιήθηκε στην παρακάτω πρόταση εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, το 2012. (Αρχείο Word). Τα Video και τα ηχητικά ντοκουμέντα υπάρχουν παρακάτω.

Γιορτασμός 2012 / Πολυτεχνείο 2012

Video :

Πολυτεχνείο 1Κοινωνικές συγκρούσεις δεκαετίας ’60

Πολυτεχνείο 2 – Κατάλυση Δημοκρατίας – πρώτες αντιστάσεις

Πολυτεχνείο 3 – Διεθνείς επιδράσεις – Βιετνάμ – Μάης ΄68

Πολυτεχνείο 4 – Εξέγερση

Πολυτεχνείο 5 – Εισβολή – Ματοκύλισμα

Πολυτεχνείο 6 – Τότε και σήμερα

Ηχητικά (Με δεξί κλικ πάνω στο κομμάτι αποθηκεύται ως mp3):

Ανακοίνωση Συντονιστικής επιτροπής / 001 Ανακοίνωση

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία / 002 Ψωμί Παιδεία Ελευθερία

Απαγορεύσεις 003 Απαγορεύεται

Ερπύστριες – Πυροβολισμοί / 004 Ερπύστριες Πυροβολισμοί

Ανάγνωση Εθνικού Ύμνου / 005 Εθνικός Ύμνος

 

Φωτογραφικό υλικό

15__581_x_381_ 13__502_x_709_ 30abmplm 24__594_x_386_ 21alafjd 19ymtswp 14__780_x_529_ 12__467_x_355_ 276pwou2 politehneio_1973 3675708 3675696 3675684 3675676 3675667 3675699 3675660 ΚΟΣ+ΞΥΛΟΥΡΗΣ+ΣΤΟ+ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1kn69c apogevmatini bima nea vradini papachristou5 politexneio73 polytexneio1973_afisa eleutheria 14_uea18c 13_tank_voyli 01_21april1967 08_polytexneio_pylh image010 Πύλη πολυτεχνείου 53_02.50 POLITECHNIO_TANK ff87a82a016878c45ea62349ef475c3f_88665 politexnio2a politexnio2 08_polytexneio_pylh pyli 1 nomiki 19ymtswp (1) 005 003 002_small 007 006 erm05 (1) erm05 4tkbvnk (1) πολυτεχνειο+1973 1 πλαστο 3 farmakeio_farmakeio trofima_trofima pathsiwn_patisiwn__________ polkytexneio_pompos_politehneio_pompos polytexneio_polygrafos_politehneio_poligrafos edw_polytexneio_edw_politehneio 1973_oi_mathites_mazi_sas_oi_mathites_mazi_sas thanatos_sto_fasismo_thanatos_sto_fasismo katw_o_prytanis_katw_o_pritanis_1973 geniki_apergia 17n3akeo9 ergati_peinas_giati_tous_proskinas 1973_17n 1973_nomiki fasismos mesanihta_16111973 11__692_x_1042_ (1) 10__471_x_346_ 9__536_x_398_ 8__466_x_347_ 7__534_x_394_ 5lehdar 4tkbvnk 1pt3dvy trafmatias_1973 traumatias_trafmatias_1973_polytexneio fasistes_fasistes_politehneio traumatias_trafmatias_1973 kapelakides_kapelakides pathsiwn_patisiwn 17n_2 17npjaa0q 23d6hdgj 22__664_x_493_

AAEAAQAAAAAAAAYFAAAAJDRjNzUzM2Q2LTQ4NTctNDFjZC1hOWNjLTY4YzhhNmJkYzE0NwΔελτίο τύπου
Συνάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Αττικής με την αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη φτωχοποίηση των μαθητών

Για μια ακόμα σχολική χρονιά, κανένα πρόγραμμα κρατικής μέριμνας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί μαθητές δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Αυτό το βασικό συμπέρασμα προκύπτει από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων ΠΕ και του ΔΣ της ΔΟΕ με την αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της κινητοποίησης των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ της Αττικής την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο Τύπου

Ημερολόγιο
Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια