Archive for Σεπτέμβριος 2015

national-geographic-traveler-magazine-2012-photo-contest-gessato-gblog-2Το υπουργείο με δύο εγκυκλίους του, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, καλεί τους διευθυντές των σχολείων να δημιουργήσουν κλειδαρίθμους και να τους μοιράσουν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούν στην αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο από την απλή κριτική σε μια έρευνα, πολύ σοβαρότερο από την αντίθεσή μας σε ιδιωτικές και προφανώς κερδοσκοπικές διαδικασίες εντός της εκπαίδευσης. Αφορά στην σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη πρόθεση από το Υπουργείο και διάφορους κρατικούς (και μη) οργανισμούς να διαμορφώσουν μια νέα αφήγηση για την εκπαιδευτική διαδικασία, αποσυνδεμένη από τα κοινωνικά, πολιτικά και παιδαγωγικά της χαρακτηριστικά, αποσυνδεμένη από τις συλλογικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις, αποσυνδεμένη από τις ιεραρχικές δομές και σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν στο σχολείο και την κοινωνία.
Χρειάζεται, λοιπόν, να αντιπαρατεθούμε στην πρόθεση αυτή, τόσο με την καθολική μας άρνηση να προχωρήσει η διαδικασία των κλειδαρίθμων και των ερωτηματολογίων, όσο και με τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού λόγου που θα τοποθετεί το σχολείο, την εκπαίδευση και τις διαδικασίες τους, μέσα στις ιστορικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές τους ζεύξεις, προσπαθώντας να αποκαλύψουμε, πρώτα και κύρια στους γονείς των μαθητών μας, τις στοχεύσεις αυτής της συστηματικής προσπάθειας από ΜΜΕ, Υπουργείο, Οργανισμούς και εταιρείες.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων με αποφάσεις τους και τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων να μην μετέχουν στην «έρευνα» της ιδιωτικής εταιρείας, να μην εκδώσουν κλειδαρίθμους και να μην συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια. Για τη στάση μας αυτή υπάρχει πλήρης συνδικαλιστική κάλυψη από το Σύλλογο και τη ΔΟΕ.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να μην συμμετέχουν σε μια διαδικασία που στοχοποιεί τα παιδιά μας και τα παιδιά των γειτόνων μας, ούτε να επιτρέψουν να μετατραπεί το σχολείο και η τοπική κοινωνία σε μια «ζούγκλα παρακολούθησης»...

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για το bullying

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Ανακοίνωση για τη μη συμπλήρωση ερωτηματολογίων

Δείτε εδώ την αρθρογραφία στο site του Συλλόγου / Για την ενδοσχολική βία

tumblr_mzfcxdTqu61s5j7iso1_1280Άμεση τοποθέτηση αναγκαίου προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας.

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, καθώς και το Ειδικό Νηπιαγωγείο λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί οι εγγραφές μαθητών. Η κατάσταση είναι εκρηκτική… Το σχολείο λειτουργεί μόνο με το περίσσευμα ψυχής των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους, χωρίς το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και χωρίς το ανάλογο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Πέραν της δυσκολίας στο εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών, αφού οι ελάχιστοι τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το έργο του που θα έπρεπε να γίνεται με τριπλάσιο τουλάχιστον προσωπικό.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία, ούτε άλλη αναμονή για αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση /  Άμεση στελέχωση του Ειδικού σχολείου

ulysses-gaze-theo-angelopoulosnsp_96Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση στο Δήμο Καλλιθέας για το πρόβλημα με την καθαριότητας των σχολικών μονάδων και την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών. Στην παράσταση, εκτός από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από τη ΔΟΕ, την ΕΛΜΕ, το Σωματείο των καθαριστριών, από αρκετούς Συλλόγους γονέων, καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπεγράφη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανανεώνει για το σχολικό έτος 2015 – 2016 τις 10μηνες συμβάσεις έργου των καθαριστριών. Από το 2016 – 2017 οι συμβάσεις θα υπάγονται αποκλειστικά στους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Το Σάββατο το πρωί επικοινωνήσαμε με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι μόλις κοινοποιηθεί τυπικά το ΦΕΚ της ΠΝΠ στο Δήμο, θα ξεκινήσει η ανανέωση των συμβάσεων και ότι αυτό δεν μπορεί να υπερβεί το όριο των 2 ημερών.

Με βάση τα παραπάνω περιμένουμε τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπου θα έχουμε νέα επικοινωνία με το Δήμο και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για τις εξελίξεις.

Καλούμε τους / τις  συναδέλφους Διευθυντές και Προϊστάμενες να ενημερώσουν το Σύλλογο τη Δευτέρα το μεσημέρι για την κατάσταση των σχολείων – νηπιαγωγείων.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο Τύπου για την καθαριότητα των Σχολικών Μονάδων

Προς 000000000
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Συνάδελφοι,
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί τις αποφάσεις του για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι’ αυτό τους συναδέλφους των σχολείων σας.
Συγκεκριμένα:

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση για τα εργασιακά / Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών 2015-2016

26ae2f_d5ad1d5dee864664b44eaba8fe945e1e.jpg_srz_p_500_276_75_22_0.5_1.2_0_jpg_srzΤα σχολεία και νηπιαγωγεία εκπέμπουν SOS!
Υγειονομική βόμβα τα σχολεία μας!
Κινδυνεύει η υγεία χιλιάδων παιδιών!

Κινητοποίηση την Παρασκευή (ημέρα του αγιασμού),
στις 13:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη)
Εκπαιδευτικοί και γονείς, ΟΛΟΙ μαζί να απαιτήσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα.

Άλυτο και εκρηκτικό παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό αλλά συμβασιούχες εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το Δήμο, ώστε να υπογραφούν έγκαιρα οι συμβάσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι σχολικές μονάδες να είναι αυτή τη στιγμή χωρίς προσωπικό καθαριότητας. Η προσωρινή λύση που δόθηκε από το Δήμο, με την μεταφορά 5μηνιτών εργαζομένων, εν όψει του Αγιασμού, δεν λύνει το πρόβλημα. Η καθαριότητα των σχολείων δεν λύνεται όπως – όπως, ούτε με εκμετάλλευση εργαζομένων με άλλα καθήκοντα… Το πρόβλημα μάλιστα, θα είναι ακόμα πιο οξυμένο όταν τα παιδιά θα περάσουν τις πόρτες των σχολείων και θα χρησιμοποιήσουν τους κοινόχρηστους χώρους, όπως τουαλέτες, οι οποίοι δε θα έχουν καθαριστεί και δεν θα υπάρχει προσωπικό να τις καθαρίσει μετά τη χρήση τους.
Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε…

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση / 156 Κινδυνεύει η υγεία των μαθητών μας

yun_5372ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ  καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο ΥΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ώστε να συμβάλλουν με τη δυναμική τους παρουσία στην ανάδειξη και επίλυση των τεράστιων προβλημάτων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3/ 9 /2015 συνάντηση, μετά από αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας κα Κιάου.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης :
• Τα περισσότερα από 20.000 κενά που βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου.
• Το σοβαρό ενδεχόμενο να μην προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό οι ανάλογες πιστώσεις.
• Την πρωτοφανή ταλαιπωρία των συναδέλφων αναπληρωτών οι οποίοι καλούνται να κάνουν δηλώσεις για δεύτερη φορά .
• Την ανάγκη άμεσης ίδρυσης οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
• Την εξασφάλιση της δυνατότητας των ΠΥΣΠΕ να προχωρήσουν άμεσα στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις , αποσπάσεις κλπ).
• Το θέμα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, και της πρόσληψης των καθαριστριών.
• Τη χορήγηση εξαίρεσης από την τριμελή επιτροπή του Σ.τ.Ε. για την πραγματοποίηση αποσπάσεων στο εξωτερικό

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΟΕ / Δελτίο τύπου μετά από συνάντηση με Υπουργό (3 9 2015)

geloiografiaΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτο και προκλητικό το γεγονός ότι επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο η ρητορική περί «άχρηστων», «υπεράριθμων» ή δήθεν «επίορκων» Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιχειρείται μέσω της κατασυκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, να τροφοδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός προκειμένου να επιβληθούν εκ νέου οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και οι μαζικές πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων. Πρόκειται για πρακτικές που απέτυχαν, οδήγησαν στη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και αποδοκιμάστηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο από τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία…

Οι επίμονοι, και ανυποχώρητοι αγώνες των εργαζομένων κατάφεραν να ακυρώσουν τις απολύσεις και να οδηγήσουν στην επιστροφή όλων πίσω στις θέσεις τους. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την, μέσω νέων προσλήψεων, επαρκή στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, για την επαρκή χρηματοδότηση και τον εκδημοκρατισμό του. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κόντρα στις ιαχές του κοινωνικού κανιβαλισμού…

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τα σχόλια κατασυκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ   Οκτ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια