Archive for 17 Ιουλίου 2015

banksΣας παραθέτουμε την ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20, σύμφωνα με την οποία θα συσταθούν οργανικές θέσεις για τις προυπάρχουσες ειδικότητες στην Π.Ε.

Κρατάμε όμως μικρό καλάθι γιατί 1) Επίκειται ανασχηματισμός, ρόλος του οποίου θα έιναι να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα υλοποίησης του τρίτου μνημονίου, άρα να μην υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, 2) Η επιλογή της κυβέρνησης να γίνει και τυπικά μια μνημονιακή κυβέρνηση, τη βάζει σε τοχιά δέσμευσης και υποταγής στην πολιτική κατεύθυνση του νεοφιλελευθερισμού. Ως εκ τούτου στην πολιτική κατεύθυνση συντριπτικού πλήγματος στο δημόσιο τομέα και ειδικά στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.

Για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αναμένοντας απλώς τις εξελίξεις, και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τίποτα δεν προοιωνίζεται καλό για τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν υφίσταται πλέον το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΣ των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20 έπειτα από συνάντηση την οποία είχαν στις 14-07-2015 με σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας.
Στη συνάντηση ετέθη από μέρους των εκπροσώπων το θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων στην Α/θμια των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Από τη συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:
Το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν υφίσταται πλέον.
Επιβεβαιώνεται η δρομολόγηση σύστασης οργανικών θέσεων για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, λόγω της ύπαρξης σχετικού νομικού πλαισίου.
Για τις νεοεισελθούσες ειδικότητες στην Α/θμια, το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής φόρμουλας, προκειμένου να γίνει καταρχήν η σύσταση των ως άνω κλάδων και ακολούθως η σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.
Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων, επισήμαναν για άλλη μια φορά τα πολυποίκιλα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εκπαιδευτικούς των νεοεισελθόντων κλάδων, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, μέσω της άμεσης σύστασης οργανικών θέσεων και για τους κλάδους αυτούς.
«Μας προξενεί εντύπωση η δικαιολογία που επικαλείται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς και καλούμε την ηγεσία του να μας κοινοποιήσει αναλυτικά τα «νομικά εμπόδια» ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους μεταταγμένους συναδέλφους μας επαρκώς και να ενεργήσουμε σχετικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους» τονίζεται στην κατακλείδα την ανακοίνωσης των ΔΣ των Επιστημονικών φορέων».

/* */

/* */

/* */

/* */

sintagma-epeisodiaΤο βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Διαβάστε εδώ την καταγγελία της ΑΔΕΔΥ / Όχι-στην-καταστολή-και-στην-ποινικοποίηση-των-αγώνων

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Αυγ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια