Archive for Ιούλιος 2015

ka21_132Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΠΕΑΕ στο υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015, κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) στο ΥΠΟΠΑΙΘ, που στηρίχθηκε από την ΟΛΜΕ, και από αποφάσεις Διδασκαλικών Συλλόγων και ΕΛΜΕ . Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση 60 περίπου αδιόριστων και μονίμων συναδέλφων, κατόπιν υποβολής αιτήματος, με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Πιλάλη και κ. Σκλάβο, στους οποίους και θέσαμε το σύνολο των άμεσων και οξύτατων προβλημάτων μας, έχοντας καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας.
Στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε για το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων, οι απαντήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου ήταν γενικόλογες και χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν τις προτάσεις μας, όπως επιτάσσει η δημοκρατία, αλλά όχι και να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ενημέρωση. Ανταπαντήσαμε ότι δημοκρατία σημαίνει ικανοποίηση των στοιχειωδών αναγκών του ερειπωμένου δημόσιου σχολείου και των αιτημάτων μας, διαφορετικά μιλάμε για «δημοκρατικό» εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΥΠΟΠΑΙΘ επιβεβαιώνουν την πιο εφιαλτική προοπτική με την οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι

H ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΕΑΕ / Ενημέρωση για την κινητοποίηση της ΠΕΑΕ

Δελτίο Τύπου1800071_10202068708054300_611593951_o_1
Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυσή της και κάνει αμφίβολη ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά, πλήττοντας (επί της ουσίας) τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Οι απαντήσεις που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν γενικόλογες και δεν περιελάμβαναν καμία δέσμευση…

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο τύπου για συνάντηση με πολιτική ηγεσία Υπ. Παιδείας

stathis-skitso-01ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Π.Δ. 152 και οι εφαρμοστικοί νόμοι της αξιολόγησης.
Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη μνημονιακή εγκύκλιος Λοβέρδου

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ενός νέου εγκλήματος απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, η αρχή μια νέας λεηλασίας της κοινωνίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με την υπερψήφιση στη Βουλή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση μετατράπηκε και τυπικά σε άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει τις καταστροφικές πολιτικές που απαιτούν η Ε.Ε. το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, συνεπικουρούμενοι από τον τέταρτο, πλέον, εταίρο – δυνάστη, τον ΕΜΣ.
Η κυβέρνηση αντί να ακούσει το μεγάλο ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός στο δημοψήφισμα, άκουσε τους υποστηρικτές της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, άκουσε τους υποστηρικτές του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, άκουσε τους υποστηρικτές της πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού ιστού και της διάλυσης της παιδείας, της υγείας και της ασφάλισης. Άλλωστε με αυτούς μαζί υπερψήφισε τις απαιτήσεις των δανειστών, διαμορφώνοντας μια μνημονιακή συμμαχία εντός Βουλής

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου / Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ / Συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί η 2η δέσμη του μνημονίου

DSCN9058Το βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.
Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Καταδίκη της καταστολής την 15η Ιουλίου

Πόρισμα Επιτροπής ΑλήθειαςΣας παρουσιάζουμε το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, το οποίο δεν παρουσιάζεται σε κανένα ΜΜΕ. Αποκρύβεται συνειδητά γιατί μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για την απόδειξη σε πλατιά κοινωνικά στρώματα για την ανάγκη μονομερούς διαγαφής του επαχθούς, παράνομου, επονείδιστου και αντισυνταγματικού χρέους.

Από τη σύνοψη της Επιτροπής:

Η Επιτροπή Αλήθειας παρουσιάζει στην Προκαταρκτική Έκθεση τα προσωρινά της πορίσματα, τα οποία δείχνουν ότι ολόκληρο το πρόγραμμα προσαρμογής, στο οποίο καθυποτάχθηκε η Ελλάδα, ήταν και παραμένει ένα πρόγραμμα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις.
Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.
Η Επιτροπή διαπίστωσε, επίσης, ότι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής προδήλως γνωστή στους διεθνείς δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι δήθεν η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικοπραξιών των δανειστών.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα / Πόρισμα Επιτροπής Αλήθειας

xrimatodotisi-thumb-largeΘα πουλήσουμε τα πάντα για να πάρουμε τελικά το πολύ 2 δις € στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα χρεωθούμε 85 δις €. Ωραίες μπίζνες !!

Στόχος των δανειστών είναι να πέσει το κατά κεφαλήν εισόδημα από τα 18.000 € στα 12.000 €. Δηλαδή να κλείσουν 200.000 επιχειρήσεις, να μειωθεί στο μισό ο αγροτικός πληθυσμός, να φύγουν μετανάστες άλλοι 400.000 επιστήμονες και εργατικό δυναμικό, να πουληθούν 250.000 κατοικίες και να περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση, στο μισό των σημερινών. Αυτή η άγρια επίθεση εναντίον της κοινωνίας και της χώρας, ονομάζεται από την κυβέρνηση αναγκαίος μονόδρομος και σωτηρία… Ε ! ΟΧΙ. Εμείς δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή. Θα προχωρήσουμε σε πλατιά ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων για τις καταστροφικές συνέπειες του νέου μνημονίου και θα συμμετάσχουμε σε όλες τις αντίστοιχες κοινωνικές και συλλογικές πρωτοβουλίες. Καλούμε για μια ακόμη φορά, τη ΔΟΕ να ενταχθεί με απόφασή της στην Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους και να καταγγείλει τη μνημονιακή συναίνεση.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλίου, στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

banksΣας παραθέτουμε την ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20, σύμφωνα με την οποία θα συσταθούν οργανικές θέσεις για τις προυπάρχουσες ειδικότητες στην Π.Ε.

Κρατάμε όμως μικρό καλάθι γιατί 1) Επίκειται ανασχηματισμός, ρόλος του οποίου θα έιναι να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα υλοποίησης του τρίτου μνημονίου, άρα να μην υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, 2) Η επιλογή της κυβέρνησης να γίνει και τυπικά μια μνημονιακή κυβέρνηση, τη βάζει σε τοχιά δέσμευσης και υποταγής στην πολιτική κατεύθυνση του νεοφιλελευθερισμού. Ως εκ τούτου στην πολιτική κατεύθυνση συντριπτικού πλήγματος στο δημόσιο τομέα και ειδικά στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.

Για τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αναμένοντας απλώς τις εξελίξεις, και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, τίποτα δεν προοιωνίζεται καλό για τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς.

«Δεν υφίσταται πλέον το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΣ των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, 07,08,19-20 έπειτα από συνάντηση την οποία είχαν στις 14-07-2015 με σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας.
Στη συνάντηση ετέθη από μέρους των εκπροσώπων το θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων στην Α/θμια των μεταταγμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Από τη συνάντηση προέκυψαν τα ακόλουθα:
Το θέμα της ανάκλησης των υποχρεωτικών μετατάξεων δεν υφίσταται πλέον.
Επιβεβαιώνεται η δρομολόγηση σύστασης οργανικών θέσεων για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες, λόγω της ύπαρξης σχετικού νομικού πλαισίου.
Για τις νεοεισελθούσες ειδικότητες στην Α/θμια, το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. βρίσκεται σε αναζήτηση νομικής φόρμουλας, προκειμένου να γίνει καταρχήν η σύσταση των ως άνω κλάδων και ακολούθως η σύσταση οργανικών θέσεων στην Α/θμια.
Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών ενώσεων, επισήμαναν για άλλη μια φορά τα πολυποίκιλα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εκπαιδευτικούς των νεοεισελθόντων κλάδων, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου και επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων, μέσω της άμεσης σύστασης οργανικών θέσεων και για τους κλάδους αυτούς.
«Μας προξενεί εντύπωση η δικαιολογία που επικαλείται το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για τη μη σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς και καλούμε την ηγεσία του να μας κοινοποιήσει αναλυτικά τα «νομικά εμπόδια» ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους μεταταγμένους συναδέλφους μας επαρκώς και να ενεργήσουμε σχετικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους» τονίζεται στην κατακλείδα την ανακοίνωσης των ΔΣ των Επιστημονικών φορέων».

/* */

/* */

/* */

/* */

sintagma-epeisodiaΤο βράδυ της 15ης Ιουλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές τους ανάγκες που θα τσαλαπατηθούν από το τρίτο μνημόνιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για να περισώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Οι χιλιάδες των διαδηλωτών δέχθηκαν την ωμή βία των δακρυγόνων και των δυνάμεων καταστολής με γκλομπ, άγριο ξύλο και εισβολή μηχανών μέσα στο πλήθος. Δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ με κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν με αγριότητα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στους δρόμους μέχρι τη Συγγρού και το Μοναστηράκι.

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Διαβάστε εδώ την καταγγελία της ΑΔΕΔΥ / Όχι-στην-καταστολή-και-στην-ποινικοποίηση-των-αγώνων

 

Οι πρώτοι νόμοι του 3ου μνημονιακού πακέτου κατατέθηκαν στη Βουλή. Στο πρώτο άρθρο κυρώνεται η συμφωνία των Βερσαλιών (λαθος της σύνταξης – η συμφωνία των Βρυξελών) με όλα τα ατιμωτικά προαπαιτούμενα. Στα υπόλοιπα άρθρα κυρώνονται οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, το ψαλίδι στις συντάξεις και η πλήρης υπαγωγή της ΕΛΣΤΑΤ στους «θεσμούς». Θα ακολουθήσουν εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που θα λεηλατήσουν τη ζωή μας και την εργασία μας, αν τους αφήσουμε να το κάνουν…

 

Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο / 2015 07 14_ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗΕΚΘΕΣΗ – ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τετάρτη 15 Ιουλίου15 Ιουλίου

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

Σύνταγμα, ώρα 7:30μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
  Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου / Δελτίο-Τύπου-Απεργία-Τετάρτη-15 7 15

Ημερολόγιο
Ιούλιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Αυγ »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια