Archive for 1 Ιουνίου 2015

  Η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς). Η Γ. Σ. θα γίνει με άδεια, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13:30 μ.μ. έως και τις 18:30 μ.μ. θα διενεργηθούν οι εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Με την εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιείται, το ίδιο διάστημα, σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, θα εκλεγεί το σύνολο των αντιπροσώπων, οι οποίοι στην 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, για την επόμενη διετία.
  Όμως πέραν των εκλογικών διαδικασιών, χρειάζεται να συζητήσουμε, ώστε στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου να παρθούν αποφάσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο της ΔΟΕ.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου / Τακτική Γενική Συνέλευση

Τα ψηφοδέλτια που κατεβαίνουν στις εκλογές

Ψηφοδέλτιο ΕΑΣ Ψηφοδέλτιο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ Ψηφοδέλτιο ΠΑΜΕ Ψηφοδέλτιο ΑΣΥΕ

κατάλο111γοςΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
84ης Γενικής Συνέλευσης
21 – 24 Ιουνίου 2015

Θέμα 1ο :
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ–ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ–ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ
• Έκθεση Πεπραγμένων Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
• Οικονομικός απολογισμός οικον. έτους 2014-15 – Προϋπολογισμός χρήσης οικον. έτους 2015 – 2016
• Ενημέρωση από αιρετούς του Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
• Κριτική πεπραγμένων – Δευτερολογία Προέδρου Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 2ο :
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2015-2016

A. Διεκδικητικό Πλαίσιο

I. Οικονομικά
i. Δαπάνες για την Παιδεία
ii. Οικονομικά Εκπαιδευτικών
II. Προσχολική Αγωγή
III. Ειδική Αγωγή
IV. Επιμόρφωση
V. Ο εκπαιδευτικός του δημόσιου σχολείου (εργασιακά–επαγγελματικά)
i. Κάλυψη οργανικών κενών και εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών
ii. Ασφαλιστικά
iii. Πειθαρχικό δίκαιο
VI. Αξιολόγηση

Διαβάστε εδώ την Οριστική Η.Δ. / Οριστική Ημερήσια Διατάξη 84ης Γ. Σ.

Διαβάστε  εδώ την Έκθεση Πεπραγμένων / Έκθεση πεπραγμένων 2014-2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝimg_3362_77
www.nipiagogoi.gr

84η ΓΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ
Διεκδικητικό πλαίσιο για την Προσχολική Αγωγή
Πρόταση προς Γενικές Συνελεύσεις

Το Νηπιαγωγείο επιτελεί έργο αποφασιστικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση όλης της εκπαίδευσης σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα πολλών ερευνών παγκόσμια αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.
Στην Ελλάδα η ηλικία των τεσσάρων χρόνων είναι η ηλικία-θύμα σε όλη την εκπαίδευση γιατί η προσβασιμότητα των παιδιών αυτής της ηλικίας σε δομές Προσχολικής εκπαίδευσης είναι 67% , ποσοστό το οποίο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό προσβασιμότητας είναι 95%. Η φοίτηση των παιδιών ηλικίας τεσσάρων χρόνων (νήπια β΄ ηλικίας/προνήπια) στο Νηπιαγωγείο είναι θέμα τύχης και αποτέλεσμα κληρώσεων. Η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής αγωγής και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική αγωγή εξασφαλίζει στο παιδί συνέχεια ως προς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το χώρο και τα πρόσωπα και δίνει στους εκπαιδευτικούς τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν με θέματα που σχετίζονται με πρώιμη παρέμβαση και συστηματικές προληπτικές παρεμβάσεις. Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών εδώ και χρόνια θέτει το ζήτημα σε όλες τις συζητήσεις που έχει με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και άλλους φορείς. Ο αποκλεισμός της ηλικιακής ομάδας των προνηπίων από την εκπαίδευση είναι έγκλημα εναντίον αυτών των παιδιών και ντροπή για ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Διαβάστε εδώ τις προτάσεις του Συντονιστικού Νηπιαγωγών / Διεκδικητικό πλαίσιο για τηνΠροσχολική Αγωγή (1)

img_3389_71  2ο ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ /ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

  …Οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ακόμα και στη μέση της σχολικής χρονιάς αναδεικνύουν το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της αδυναμίας της πολιτείας να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Η πολιτική των περικοπών, των συγχωνεύσεων, των αυξημένων τμημάτων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων των προηγούμενων ετών δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη στοιχειώδη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Οι δομές στήριξης της ειδικής αγωγής και τα ολοήμερα τμήματα έχουν πληγεί ενώ η μόνιμη εργασία συμπιέζεται από την κάλυψη πάγιων αναγκών με την εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών.
Κεντρικό αίτημα του κλάδου, το επόμενο διάστημα, πρέπει να είναι: ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ με θεσμοθέτηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου που θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σχολεία (και όχι γενικά στις διευθύνσεις Π.Ε). Δίνοντας έτσι λύση και στην τεράστια αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους μεταταχθέντες…

Θέμα 1ο
Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Δ΄ Αθήνας
Θέμα 2ο
Πρόταση Δ΄ διεύθυνσης για σύσταση οργανικών θέσεων ανά κλάδο ειδικοτήτων...

Εκλογή Διευθυντών – Διαδικασία
Κατατέθηκαν 171 αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών για 113 σχολεία της Δ΄ Αθήνας. Υπογράφηκαν οι αιτήσεις προτίμησης των υποψηφίων από τα μέλη του υπηρ. Συμβουλίου. Στις 4/5/2015 θα γίνει η ανακοίνωση των μορίων κατά κλάδο και ειδικότητα και θα καταγράφεται το σύνολο των μορίων καθώς και οι προτιμήσεις σχολείων.
Από τον πίνακα των υποψηφίων αποκλείονται δύο συνάδελφοι οι οποίοι δε συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας που προβλέπεται ώστε να είναι υποψήφιοι...

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Πληροφόρησης / ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΥΣΠΕ Δ΄ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ

Διαβάστε εδώ για τη διαδικασία εκλογής διευθυντών / ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Ημερολόγιο
Ιούνιος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Ιούλ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πρόσφατα σχόλια